Milyen meleg kaját tudok készíteni, ha csak vízforralóm van? Ötletek?
A munkahelyen csak vízforraló van. Itt a tél és a zacskós instant levesen kívül nem tudok más meleg kaját csinálni magamnak. Van ötletetek? A hideg szendvicseket meguntam.
KÖSZI
Például rendelhetsz is kaját, vagy ha van ebédszünet, akkor leugorhatsz egy menzára ebédelni.
A másik opció, hogy összedobtok a munkatársakkal egy mikróra. Már 8-10 ezerért lehet venni, szóval ha vagytok tízen, akkor fejenként egy ezres, igazán nem sok. De a főnököt is meg lehet fűzni, hogy vegyen egy mikrót, a cégnek igazán nem nagy kiadás, ráadásul ő az áfát is vissza tudja igényelni, így még sokkal olcsóbb.
Jók az előbbi ötletek, vagy:
Ezek olyan tároló edények, amelyekbe otthon belerakod a meleg kaját és akár egy napig is melegen tartja.
nem jó ötletek eddig!
mikró nem lehet, mert sokat fogyaszt, még fűtés sincs a munkahelyen, nemhogy 900 wattos mikrókat üzemeljünk. amúgy is csak 3-man vagyunk.
otthon nem főzök munkahelyre kaját, így a vízben melegítés se jó.
maradok a rendelésnél, csak külvárosba sokért hozzák ki...
Akkor vigyél be egy rezsót, vagy egy "túrista gázkészüléket + palackot" és azon.
Persze az otthonról vitt főtt kaját egyszerűbb lenne ott csak melegíteni, mint ott megfőzni munkaidő alatt.
Vagy esetleg este eszel főtt ételt, napközben meg szendvicset. De nem értem, miért nem jó a mikró. Átlag 3 percre kapcsolod be, hárman vagytok, akkor legyen 10 perc. Azaz fogyasztott 150 wattot, az 20 munkanappal számolva 3kW. Ez ha jól számolom, kb. havi 100 Ft.
Egyébként azt tudtad, hogy a vízforraló több mint kétszer annyit fogyaszt? Legalábbis megnéztem, az enyém 2000W-os. Kicsit kifogásnak érzem a dolgot, ha utánaszámolsz, egy 8 ezres mikrót megvesz a főnököd, visszaigényli a 25%-os áfát, marad 6 ezer, ez fejenként 2 ezer. A plusz áramfogyasztás elhanyagolható, sőt mivel nem vízforralózol, még talán alacsonyabb is lesz. 2 ezer Ft-ot egy héten belül behoz, hiszen otthonról vinni készételt nagyjából 50%-kal olcsóbb. Gondold végig, szerintem ebben a helyzetben a mikróval határozottan spórolnátok.
Régi vasalód nincs?
Viccen kívűl! Koleszban imádtam a vasalós melegszendvicseket :) (csak jól le kell tisztítani a vasalót használat előtt)
Sajtos tejfölös tészta (tésztét kifőzöd otthon, a vízforralóban meg rá tudsz még főzni hogy rendesen át is melegedjen), vagy bármilyen más tésztás étel ami tejföllel vagy yoghurttal van.
A zöldségekenek elég ha csak forróvizzel átforrázod (finom ropogós marag (brokkoli, répa, kukorica, borsó ...).
Hozzádobsz még egy kis kockára vágott sonkát és kész a főétel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!