Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit rontok el tortasütésnél?

Mit rontok el tortasütésnél?

Figyelt kérdés
Tortát akartam sütni,erre a piskóta ez a förmedvény lett: [link] A vicces az hogy azt hittem hogy nyers,de nem az,szóval nem tudom mi az a gumiszerű anyag,amivé összesűrűsödik :( Itt az új albérletben légkeveréses villanysütő van,mit rontok el,hogyan kéne rendesen használni?
2013. jan. 11. 21:31
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:

jaj szegénykém... mi volt a recept, ami alapján csináltad?

hány fokon sütötted, mennyi ideig? sütőpor volt benne?

kb 200 fokon kell sütni olyan 20-25 percig.

2013. jan. 11. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/23 anonim ***** válasza:

Ezt nevezik szalonnásnak - a kinézete miatt.


Nem irtad, hogy milyen recept alapján készitetted, meg hoyg sütötted.


A piskótánál 1 tojásra 1 evökanál cukor és 1 evökanál lisztet szokás venni.


A tojásokat szétválasztani, a fehérjét kemény habbá verni, a cukrot lassan beleadva addig verni, amik kemény hab lesz, és a cukor teljesen elkeveredik benne. Ekkor egyenként belekeverni a tojássárgájákat is. Ez után a lisztet apránként adagolva óvatosan belekeverni - nem verni, hogy ne essen össze. (A lisztbe lehet kevés sütöport is tenni)

Kikent formába önteni és azonnal sütni.

Ehhez a sütöt kb 150-160 fokra elömelegiteni, a megtöltött formát a sütöbe tenni és kb 30-40 perdig sütni, a sütö ajtaját nem szabad közben kinyitni.

Ha megsült, akkor a kicsit nyitott ajtajú sütben hagyni, amig meghül.

Ha lehetséges, akkor légkeverés nélkül süsd, akkor szebb lesz.

2013. jan. 11. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/23 A kérdező kommentje:
Pont itt a gyakorin láttam egy receptet ( [link] és gondoltam tökjó lesz,egyszerű...amúgy ahogy utólag látom,annak a kérdezőnek sem jött össze,bár neki csak vékonyabb lett simán a tésztája elvileg. Próbáltam mindent betartani a recept alapján,nem értem :(
2013. jan. 11. 21:46
 4/23 anonim ***** válasza:
0%
Milyen lisztet használtál? A piskótához rétesliszt kell.
2013. jan. 11. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/23 A kérdező kommentje:
A recept alapján 180 fokon sütöttem 45 percig és sütőport se raktam bele,gondoltam ha a recept nem írja,akkor nem kell - én balga..
2013. jan. 11. 21:47
 6/23 A kérdező kommentje:
Búzalisztet használtam..
2013. jan. 11. 21:48
 7/23 anonim ***** válasza:
Elömelegitetted a sütöt?
2013. jan. 11. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/23 anonim ***** válasza:
oké, de búza rétesliszt vagy búza finomliszt. Nagy különbség! A zacskóra rá van írva, hogy milyen fajta liszt.
2013. jan. 11. 21:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/23 anonim ***** válasza:
A sütőportól lesz laza, könnyű a tészta, azt mindenképpen tegyél bele.
2013. jan. 11. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/23 A kérdező kommentje:
Igen,előmelegítettem. Búza finomlisztet sajnos. Hogyha pl nem vertem fel eléggé habosra a tojásokat,akkor is lehet ilyen a tésztája?
2013. jan. 11. 21:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!