Mi volt a legnagyobb baklövésed/malőröd a konyhában?
Tanuljunk egymást hibáiból, vagy csak derüljünk jó/jobb kedvre!
:)
Párom a rízstésztát 12 percig főzte :)
a rízstésztát fél percig kell meleg vízben áztatni. Szóval képzelhetitek mi lett az eredmény :)
A gyerekeim itt alszanak mellettem én meg a párnába röhögök!
Az apuka beáztatott tepsis-tunkolós történetén nem tudtam abbahagyni a nevetést!
:D
Az én férjem volt, a kacsás. Anyósnál ebédeltünk, aki valamiért gyorsan akarta hűteni a levest, ezért a mosogatóba engedett vizet, majd beleállított a lábast. A párom ebéd után gondolta elmosogat kivételesen. Látta,hogy benne van a leves, de azt hitte az már csak sima víz (anyós mindig leszűri és kiszedi a cuccokat a levesből), ezért még engedett rá egy kicsit!:) Sőt egy kis JAR-t is rakott bele, majd otthagyott mindent, mondván ázzon csak a lábas, majd később elmosogat. Mi ebből anyóssal semmit sem láttunk! Bementünk a nappaliba tv-zni! Hazajött sógornőm, és csak bekiabált a szobába,hogy enne egy kicsit. Anyós meg kikiabált,hogy a mosogatóban hül a leves, még nem hűlhetett sokat, egyen belőle! A párom wc-n volt közben. Sóginőm meg el kezdte enni a vizes-mosogatószeres levest. Érdekesnek találta, de nem merte mondani (anyós megsértődik,ha leszólja valaki a főztjét), ezért kiöntötte és azt mondta,hogy megette. Rá kb. egy órára derült ki, amikor anyós kiment a konyhába, hogy eltegye a levest.:))) Jóval több volt benne,mint előtte!:)))
Azóta ezen nevetünk!
Amikor én születtem apu volt otthon a 2 bátyámmal. Főzött nekik tejbegrizet, nem tudta, hogy mennyi gríz kell bele 1 liter tejbe belerakott kb 1 zacskó grízet. Kirakta hűlni, és bennehagyta a kanalat. Amikor szedni akart a kanállal megemelkedett az egész lábas. Szólt nagyobbik tesómnak fogja meg a lábast, ezzel a módszerrel egybe kijött a tejbegríz. Apu tányérra tette, szeletelte, megszórta kakaóval és odaadta a fiúknak. Azóta is ezen röhög mindenki.
Ennél csak az volt a jobb amikor tejet forraltunk magunknak (még elég kicsik voltunk) és 1 liter tejbe tettünk 10 ek. cukrot, utánna még 2 ek-lal hogy tuti jó legyen. Mondanom sem kell senki nem bírta meginni XD
Fasírtot sütöttünk és nem tudtuk, hogy miért ragad lefele és miért esik szét. Amikor kisütöttük az összeset akkor esett le, hogy nem raktunk bele tojást :)
Álmosan/másnaposan pizzát sütöttem. A tésztájába 3dkg vaj helyett 30dkg-t raktam. A széle 3 nap múlva is puha volt :)
korán reggel, félálomban, félhomályban lementem a konyhába reggelizni. kiszúrtam, h hagytak valószínűleg tegnap estéről egy kis tejbegrízt a tűzhelyen a lábosban.
megszórtam kakaóval, aztán ért a meglepetés, amikor bekaptam az első kanállal: só volt!! vkinek fájt a füle, ezért előző este sót melegítettek. teljesen úgy nézett ki, mint a hideg, dermedt tejbegríz, jó alaposan megkakaóztam xDDD fúú iszonyat rossz volt, nem győztem kiköpködni, meg inni a vizet utána xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!