Mi volt a legnagyobb baklövésed/malőröd a konyhában?
Tanuljunk egymást hibáiból, vagy csak derüljünk jó/jobb kedvre!
:)
Köszönöm, hogy ilyen sokan írtatok!
Jókat nevettem! :D
Én jövök:
- A lapka sajtot a husira a nejlonnal együtt tettem rá, aztán be a sütőbe...
- a gyerekek tejbegrízére kávét szórtam kakaó helyett
- egy sütés után kerestem a receptet...az a süti alján volt (megsülve)
Mai bakim (ebből jött az ötlet)
- Sárgaborsó főzeléket akartam főzni, de a két kicsinek folyton kellett valami (peluscsere, kiömlött a tea stb)
Péppé főtt a borsó, de nem lett sűrű.
Gondoltam besűrítem, de nem sikerült.
Na jó, akkor lesz sárgaborsó krémleves. :)
Megcsináltam...rá egy órára olyan sűrű lett, hogy főzelék lett újra belőle :D
Kinder Bueno szeletet csináltam otthon. Hát a vég eredmény nem kevés kívánni valót hagyott maga után. Szidtam a receptet, erre párom megkérdezte, hogy ugyan beállítottam-e a mérleget? ( Nem digitális). Persze nem. Azóta mindig az az első dolgom.
Olajat forrósítottam és belevágtam a fagyasztott kukoricát. Konkrétan ki kellett menekülnöm a konyhából, mert úgy lőtt ki a serpenyőből a kukorica.
Hugim működése a konyhában:
- Megmosta a darált húst
- ki akarta klopfolni a sertésmájat, de szerencsére időben rajtakaptuk
:D
Első és egyben utolsó madártej! Le akartam nyűgözni az akkori pasim a főiskolán. Albérletben eleve nem egyszerű ilyet csinálni normális felszerelés híján!
Anyu barátnője mindig isteni madártejet csinált, így felhívtam. Mondta is,hogy mi kell, meg,hogy az rakhatok bele egy kis pudingot, az jó állagúvá és ízűvé teszi.
Közben felhívott keresztanyám,hogy hogy vagyok. Mondtam,hogy épp madártejet csinálok. Adott egy tippet,hogy egy picit lisztet rakja bele, jobb lesz az állaga. Megörültem a tanácsnak, azt is raktam!
Megérkezett a pasim (bár már akkor sejtettem,hogy valami gond van) és mondta,hogy nagyon finom, de inkább kés és villát adjak hozzá!:) A pudingtól és a liszttől olyan kemény lett,hogy szinte vágni lehetett!:) Aztán mondták,hogy csak az egyiket kellett volna belerakni!:)
Azóta sem csináltam madártejet!
Bátyám barátnőjének sütött. Külön szolt, hogy rajta kívül senki nem lehet a konyhában. 2 óra szöszmötölés utén bementem hozzá, hogy felmérjem a helyzetet. A konyhapult tele volt fehér folyós tejszínhabbal. Kérdeztem, hogy mi történt.
Válasz: "Azt írja a recept, hogy addig kell felverni a tejszínhabot (kb 1 perc), amíg úgy megkeményedik az, hogy még akkor sem jön ki az edényből ha fejjel lefelé tartod a tálat. Most csinálom már hatodjára!"
Mikor mondtam neki, hogy ezt nem úgy kell érteni, dühös volt, hogy miért kell félrevezető információt beleírni egy receptbe.
Nem egy volt :)
Pár hónapja voltunk együtt párommal,anyósék nem voltak otthon,gondoltam sütök neki palacsintát,a végeredmény,hogy lángra kaptak a tűzhely fölött felakasztott kesztyűk,gyorsan történt nem is értem hogy csináltam.
Ez már később történt,akkor bundáskenyeret sütöttem.És papírt raktam a kész kenyerekre,hogy a felesleges olajat felszívja,valahogy odaért a lánghoz...és szerintem mondanom sem kell,megint piróztam :D Anyósom frászt kapott,de megoldottuk...és ezek után még mindig nem utált meg és a konyhába is beenged :),hihetetlen...
Utolsó ami eszembe jut.
Anyósommal fánkot akartunk sütni,de ezt az amerikait (lukas középen),volt is hozzá formánk,csak receptünk nem.Leültem a gép elé,mert ugye google a barátunk,találtam egy receptet.Elkezdtük csinálni,hát a végeredmény olyan kemény lett,hogy ölni fegyverviselési engedély kellett volna hozzá...kb 3 órát töltöttünk vele a konyhában...
Nekem is több volt, de ami elég látványos volt, a lisztre sütőpor helyett egy zacskó piros tortazselét szórtam.
azóta sem veszek egyforma zacskókat, sütési kellékekből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!