Van-e az olvasók közt olyan, aki egyedül él és magára főz? Hogyan lehet ezt jól megszervezni?
Általában 2 napra főzök, néha marad a harmadik napra is de azt már csak muszájból eszem meg, nem igazán kívánom. Néha ki is marad egy-egy nap, néha a Lidlben veszek tortellonit, lasagnét vagy hasonlót, amit gyorsan el lehet készíteni.
Mégis úgy érzem, rengeteg idő megy el a bevásárlásra, főzésre mosogatásra. Mosogatógépem nincs, nem is lesz, mert gyakorlatilag főzőfülke nagyságú konyhám van.
Igazából nem nagyon hiszek benne hogy ezt könnyebbé lehet tenni, mégis ha van valami apró tipped szívesen fogadom.
Készétel rendelés sajnos nem opció.
Az is érdekel, mások hogyan csinálják?
Sokkal könnyebb csak magadra főzni, akár meló után összedobni egy 15 perces vacsit, mint amikor a másiknak ez nem kell, az kell, másnaposan nem eszi, és minden szr nyűgje van.
Soha nem volt belőle problémám, amikor egymgamra kellett főzni, ellenben amikor az exemre is, attól már nettó agyfszt kaptam.
Egyébként én sokszor max két fazekat használok el. Egyik a főételnek - pl zöldséges hús ezerféle fűszerezéssel, vagy valami gyors ragu -, másik a köretnek. Tészta, rizs, legtöbbször.
Plusz egy tányér, amiből eszem és ennyi. NEM sok mosogatnivaló van vele.
Húst kiporciózom - fagyasztom, konzervből (pl borsó, z.bab) pikkpakk elkészül akár egy főzelék is 15 perc mindennel együtt.
Minden nap frisset főzök, de sosem állok többet 15 percnél többet a konyhában. Előkészítem, beleteszem egy lábasba, oké, megvárom, míg pl a hagyma-zöldség megpirul, de nem órákat töltök ott.
Míg az étel párolódik, gyors elmosom a vágódeszkát, kést - gyakorlatilag mindent mosogatok azonnal, ami nem forró, mert úgy sohasem halmozódik fel. Úgyis várni kell kicsit, az pont elég idő hozzá.
Kész ételt nem fagyasztok, mert kivéve (nekem) nem olyan finom az állaga.
Többen javasolták a fagyasztást, ami tényleg jó ötlet lenne de azt hiszem 90 literes hűtőm van, aminek akkora a mélyhűtő része hogy körülbelül két csomag mirelit zöldség fér be. Sokszor alig bírok betuszakolni melléjük valamit. Egyébként készételt én még soha nem fogyasztottam le, szülői házban sem volt soha szokás. Igaz ott is kis mélyhűtőnk volt csak, ami a nem túl nagy hűtőszekrény kis belső része volt.
Amúgy az ilyen kiporciózott, lefagyasztott étel később kiengedve teljesen ugyanolyan mintha friss lenne?
A (rendesen) lefagyasztott ételek tényleg olyanok, mint frissen, ha a fagyasztó tisztán van tartva, rendesen csomagolod, (nem zöldséges zacskókba vagy hasonló akármikbe), és tényleg adagonként teszed el, azaz nem kell félig felolvasztani meg visszafagyasztani a maradékot.
Akik szerint rossz, azok a legtöbb esetben nem is vennék észre, csak ha tudják, akkor "érzik" a fagyasztott ízt (ami nem létezik).
Kis háztartásban is nagyon megéri, mert idöben meg munkában ugyanannyi egy adagot elkészíteni, mint 5-öt, cserébe 4 másik alkalommal fözés nélkül van ott az étel.
Pont ugyanolyan az étel kiengedés után. Nyilvan fott krumplit vsgy nyers tejfolt pl nem fagyasztanek. De a legtobb keszetel teljesen ugyanolyan.
Nekem is kis konyham volt, en a nappaliba vettem egy fagyasztot. (Alatta van egy talca hogy ne aztassa fel a parkettat ha barmi csopogne belole stb). De fagyaszto nelkul is lehet, heti 3 fohessel. A lenyeg hogy tervezd meg mi lesz a menu es ahhoz vasarolj. Igy tuti elfogy na meg nem veszel felesleges dolgokat. En hetfon atnezem az akcios ujsagokat es pentek vagy szombat vasarlok csak es olyan eteleket amik akciosak es ami azt kiegesziti kajava.
Masik.napokon nem vasarlok.
En amugy a helyedben ha husosan eszel akkor husokat fagyasztanek. Pl veszel egy kilo csmellet. Abbol 30 dekabol lesz kaja 2-3 napra. A tobbit 30 dekas porciokban lefagyasztod. Es ha tudod h szerdan fogaz fozni akkor kedden atteszed fagyobol hutobe. Es pl a hus elokeszitessel jaro macera az mar nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!