Húslevesnél pirítani a húst?
Több olyan receptet is találtam, ahol a csirkehúslevesnél a csirkét (egész mell, szárny) lepirították, és ezután rakták fel főni. Ez miért van? Én úgy tudtam csak simán fel kell tenni vízzel a húst főni, aztán a zöldségeket stb.. Jobb/Rosszabb ha pirítva van előtte?
Köszi a választ! A legutóbbi húslevesem valamiért furára sikerült, így próbálom megtalálni h hogy lehetne jobb.
Véleményem szerint nem fogalmaztál érthetően.
Ezért fölöslegesen írtad le ugyanazt, még mindig nem derült ki, hogy minek lesz teltebb, koncentráltabb íze.
Segítek:
A húsnak?
Értem, szóval ennyi se megy. :D
Ha azt se tudod, mi lesz tőle teltebb és koncentráltabb, az számomra arra bizonyíték, hogy valójában te képviseled az általad elítélt csoportot, és a saját hiányosságaidat próbálod másra vetíteni.
Ugyanis ezek szerint te nem próbáltad még különböző módokon összehasonlítani, (vagy lehet, hogy sehogy?) csak minden saját, vagy gyakorlati tapasztalat nélkül papagáj módjára visszamondod, amit hallottál valahol, anélkül, hogy tudnád, miről beszélsz.
Aki nem érti, hogy miért jó lepirítani egy húst az minek szól hozzá a témához?
Nyilvánvalóan teljesen dilettáns a főzésben.
34. A levesnek nem lessz íze, a húsnak igen. De a levesnél a lének kell ízletesnek lennie.
Ez a rovat rosszabb az ezónál. Szomorú.
Ami nem érti, hogy milyen esetekben szükséges, előnyös, hátrány, vagy hiba lepirítani a húst, és mi egy adott étel jellegzetessége, és annak az igényei (jelen esetben húsleves)
az minek szól hozzá a témához?
Nyilvánvalóan teljesen dilettáns a főzésben.
36! (34 vagyok)
Én ezt hajszál pontosan tudom, erre próbáltam a 32,25-nél rávilágítani.
Egyébként ahogy már írtam, leveseknél is van olyan, aminek jót tesz ez az eljárás, vagy tulajdonképpen mindegy, de egy húsleves jellegű levesnél ez vitán felül hiba, mivel az ellenkezője a cél.
És igen, (a 30-asra válaszolva) aki ezt húslevesnél alkalmazza, az nem tud főzni. Hívathatja magát akármekkora szakácsnak. Ez alapvetés egy szakembernek.
" Legyen szíves kipróbálni és utána véleményt alkotni!"
Kipróbálták 500 év alatt már 1000.000-an, és az alapján jött létre a kiforrott változat. Ez esetben, hogy egy húslevest, érdemes hideg vízben elkezdeni főzni.
De ha kételkedsz a végeredményben, elkezdheted újra a kísérletezgetés, tesztelgetést. Sok sikert.
A húsleves nem gulyásleves. Azt valóban út indítjuk, mint egy pörköltet. De ott sem szabad úgy átsütni, mint mondjuk egy natúrszelettel vagy oldalassal tennénk. Fehéredésig, és nem pirosra!!!
Aki szerint a húslevesbe le kell pirítani a húst, saját magának bátran készítse úgy. De ne hirdesse, hogy ez a megfelelő eljárás.
Többen világosan, érvekkel leírtuk, mi történik a hússal és a lével a húsleves készítése közben.
A húst FŐZNI kell, semmiképpen sem sütni, körbepirítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!