Húslevesnél pirítani a húst?
Több olyan receptet is találtam, ahol a csirkehúslevesnél a csirkét (egész mell, szárny) lepirították, és ezután rakták fel főni. Ez miért van? Én úgy tudtam csak simán fel kell tenni vízzel a húst főni, aztán a zöldségeket stb.. Jobb/Rosszabb ha pirítva van előtte?
Köszi a választ! A legutóbbi húslevesem valamiért furára sikerült, így próbálom megtalálni h hogy lehetne jobb.
Köszi a válaszokat! Igazából most egy gyors, "megúszósabb" húslevest próbáltam vadászni, mert beteg vagyok és gyorsan szeretnék kész lenni vele. De azért nem szeretném azt se, hogy rosszul sikerüljön. Ezt a két receptet találtam:
Bár nem az az igazi húsleves, de gyorsabb megoldás, és gondolom azért olyan rossz nem lehet.
Szerintetek megpróbálhatom, esetleg próbáltátok már így csinálni?
Attól félek elég vizes lenne így, és nem lenne sok íze, ahogy fentebb is írtátok.
Készísd el, megyek , vendégsígbe!
Finom lesz az!
Napjaink vívmánya, hogy bárki, bármilyen receptet, - akár nulla főzési tapasztalattal is - bármilyen néven szabadon publikálhat.
Attól, hogy húst teszek egy levesbe, nem lesz húsleves, mert a húsleves elkészítése bizonyos alapelvek betartását megköveteli. Az egyik ilyen fontos szabály, hogy a megmosott húst hideg vízben tegyük fel főni, a másik, hogy egész lassan főzzük, ne engedjük zubogni.
Finom ragulevest vagy egyéb levest készíthetsz a hús lepirítás után is, csak az nem húsleves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!