Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húslevesnél a húst külön...

Húslevesnél a húst külön megfőzni?

Figyelt kérdés
Nem vagyok egy nagy szakács, sőt. A minap beszélgettünk egy kolléganővel, nyugdíjas, szóval már nem ma kezdte. Azt mondta, ő úgy főzi a húslevest, hogy először külön megfőzi a húst, majd kiveszi, és úgy főzi tovább a zöldségekkel. Azzal indokolta, hogy így nem lesz olyan zavaros. Ezt nem is értem, az enyém sosem lesz zavaros (nem akkor lesz a leves zavaros, ha nagyon forr meg fedő alatt van?), meg általában le is szoktam szűrni, bár ha csak ketten vagyunk, akkor nem vacakolok vele. Csak szerintem csinálja furán, vagy van, ahol így szokás?
2017. szept. 12. 20:06
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2017. szept. 12. 20:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok róla, hogy bárhol így lenne szokás. Igazad van, nem attól zavaros a húsleves, ha együtt fő minden cucc benne, egyébként arra is van megoldás, ha netán mégse sikerülne szép tisztára.:-)
2017. szept. 12. 20:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ha zavaros, leszedem a habját, aztán csá.


De külön főzni? Minek? Pont a lényeg, a husiíz megy ki belőle.

2017. szept. 12. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Én meg le se szedem a habját se, szarok bele, ha zavaros, azt mondta egy táplálkozáskutató a tévében, hogy tele van a hab értékes ásványi anyagokkal meg elektrolittal.
2017. szept. 12. 22:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Eletemben nem hallottam errol.
2017. szept. 13. 01:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
2017. szept. 14. 13:48
 7/7 anonim válasza:
Én szakács vagyok, ha csontból főzöm az étteremben a levest akkor általában marha csontból,amiből sok fehérje csapódik ki (másnéven a hab) ezért előző nap ki szoktam forralni amíg fel nem habzik a lé,leöntöm és lehűtöm. Másnap nincs gond a leves habozással. Otthoni körülmények között gondolom van idő lehabozni,ha meg nincs akkor öntsd le róla a levet,és rakd fel újra hideg vízbe főni.
2017. szept. 16. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!