Hogy tudok megfőzni egy kb. egy kilós kötözött sonkát, ha fagyasztva van?
aha, szóval én azt olvastam, hogy előző este be kell áztatni a sonkát, és másnap azt a vizet leönteni, és friss,hideg vízben feltenni, szóval úgy gondoltam, hogy este berakom a vízbe reggelre kiolvad(mondjuk félek, hogy szottyos lesz, mivel fagyott, de akkor azt mondod, hogy ne kínlódjak, tegyem fel fagyottan hideg vízben
Tuti? nem akarnám a húsvét ebéd lényegét elcseszni xd
vagy ne vízben olvasszam, ki hanem egy nappal korábban csak úgy simán?
Vagy vegyek inkább készet? :D
Ha áztatni is akarod, akkor lehet fagyosan tenni vízbe, de a kötözött sonkát nem érdemes, mert nem annyira sós-füstös.
Ha egyböl föznéd, akkor feltétlen olvaszd fel elötte, mert különben a külseje szétfö, a közepe meg nyers(ebb) marad, és nem lesz igazán finom.
Hát nem tudjuk milyen sonkáról van szó, így én is azt javaslom, amit az utolsó kedves válaszoló,hogy inkább olvaszd ki, és utána lassú főzéssel főzd meg.A saját levében hagyd kihűlni.
Áztatni a házi sonkát szokták, mert az hetekig pácolják sóban a füstölés előtt, de a bolti gyorspácos kötözött sonkákat nem kell áztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!