Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Füstölt csülköt és kötözött...

Füstölt csülköt és kötözött sonkát főznék kuktában, de a főzési idő nem világos számomra. Mennyi ideig főzzem?

Figyelt kérdés
Azt mondják, ahány kilós annyi ideig. De ha pl másfél kilós a csülök, akkor másfél óra. De a gáztűzhelyre rakástól számított másfél óra, vagy a fütyüléstől számítva másfel óra? Vagy hogyan?

2016. márc. 24. 16:40
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az "ahány kiló annyi óra" nem kuktára vonatkozik, hanem a síma edényre, a kuktában jóval hamarébb megfö.
2016. márc. 24. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:

Nekem a nagyszüleim a kuktára is ezt mondjták.

Plusz edényben kb 4 órán keresztül szoktam főzni a csülköt, sonkát, szóval kétlem.

2016. márc. 24. 17:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ne viccelj már, a nyers füstölt csülök nem fő meg annyi óra alatt, ahány kiló.


Nincs kuktám, de szerintem forrástól, vagyis sípolástól indulhat a stopper. De hát maximum visszateszed, ha még nem elég puha.

2016. márc. 24. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Annál nincs kellemetlenebb mikor a kuktában szétfőnek ezek a guszta húsok. Én úgy készítem ahogy az előttem író javasolja. Csak óvatosan. Inkább legyen 2 óra alatt "mosolygós" főtt húsi, mint 1,5 óra alatt füstölt péphalom.

Sajnos a mai húsoknál sok eljárással készülhetnek ezek a termékek, és persze a hús korától és minőségétől is függ.Aki tapasztaltabb a "kuktás" főzés rejtelmeiben, talán meg tudja pontosan saccolni a főzési időt, de ez így látatlanban nehéz.

2016. márc. 24. 22:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
Ha gyors érlelésűt vettél, akkor inkább fazékban főzd. Ha hagyományos sonka, akkor egy órát főzd kuktában. Utána kinyitod, és ha nem elég puha, akkor vissza rakod még egy fél órára.
2016. márc. 24. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 A kérdező kommentje:

Köszi. Házi sonkák.

Mindenféleképpen meg szeretnék "ismerkedni" a kuktával. De pl, mikor elkezd fütyülni, leveszem takarékra, na de akkor is fütyül. Az baj? Gőzt ki kell engedni főzés közben?

2016. márc. 25. 22:38
 7/8 anonim ***** válasza:

Azért van a szelep a tetején hogy "fütyüljön"! A gőzt engednie kell, különben felrobbanhat! Ha főzés után azonnal le akarod venni a tetejét, gőztelenítened kell, máskülönben súlyos égést okozhat!!!


Ne félj tőle,egyszerű,, de nem játék! A fizikai törvények nagy urak! :)

2016. márc. 26. 13:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:

viszont a szelep jócskán a légköri nyomás felett nyit!!

ez a lényege! úgyhoy óvatosan!

2016. aug. 8. 17:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!