Füstölt csülköt és kötözött sonkát főznék kuktában, de a főzési idő nem világos számomra. Mennyi ideig főzzem?
Nekem a nagyszüleim a kuktára is ezt mondjták.
Plusz edényben kb 4 órán keresztül szoktam főzni a csülköt, sonkát, szóval kétlem.
Ne viccelj már, a nyers füstölt csülök nem fő meg annyi óra alatt, ahány kiló.
Nincs kuktám, de szerintem forrástól, vagyis sípolástól indulhat a stopper. De hát maximum visszateszed, ha még nem elég puha.
Annál nincs kellemetlenebb mikor a kuktában szétfőnek ezek a guszta húsok. Én úgy készítem ahogy az előttem író javasolja. Csak óvatosan. Inkább legyen 2 óra alatt "mosolygós" főtt húsi, mint 1,5 óra alatt füstölt péphalom.
Sajnos a mai húsoknál sok eljárással készülhetnek ezek a termékek, és persze a hús korától és minőségétől is függ.Aki tapasztaltabb a "kuktás" főzés rejtelmeiben, talán meg tudja pontosan saccolni a főzési időt, de ez így látatlanban nehéz.
Köszi. Házi sonkák.
Mindenféleképpen meg szeretnék "ismerkedni" a kuktával. De pl, mikor elkezd fütyülni, leveszem takarékra, na de akkor is fütyül. Az baj? Gőzt ki kell engedni főzés közben?
Azért van a szelep a tetején hogy "fütyüljön"! A gőzt engednie kell, különben felrobbanhat! Ha főzés után azonnal le akarod venni a tetejét, gőztelenítened kell, máskülönben súlyos égést okozhat!!!
Ne félj tőle,egyszerű,, de nem játék! A fizikai törvények nagy urak! :)
viszont a szelep jócskán a légköri nyomás felett nyit!!
ez a lényege! úgyhoy óvatosan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!