Ugyanúgy kell-e a házi sonkát és az élelmiszergyártók által gyártott sonkákat megfőzni? Mindkettő tartalmaz nátrium-nitritet, tartósítószert?
Figyelt kérdés
Melyiket kell előzetesen vízben beáztatni?2016. márc. 26. 15:41
1/3 anonim válasza:
A házi sonkát kell beáztatni, amit a boltban veszel, az egiyk sem annyira füstölt és sós, hogy áztatni kellene.
2/3 anonim válasza:
A házi sonkának a só és a füstölés a tartósítószere. A kötözött bolti sonka tartósítószerrel és füstaromával készül. Előbbi sokkal szárazabb és sósabb, mint a bolti, ezért tovább kell főzni.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2016. márc. 28. 11:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!