Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ugyanúgy kell-e a házi sonkát...

Ugyanúgy kell-e a házi sonkát és az élelmiszergyártók által gyártott sonkákat megfőzni? Mindkettő tartalmaz nátrium-nitritet, tartósítószert?

Figyelt kérdés
Melyiket kell előzetesen vízben beáztatni?

#sonka #házi sonka #sonkafőzés #nátrium-nitrit #élelmiszer-ipari sonka #egyéb adalékanyagok
2016. márc. 26. 15:41
 1/3 anonim ***** válasza:
A házi sonkát kell beáztatni, amit a boltban veszel, az egiyk sem annyira füstölt és sós, hogy áztatni kellene.
2016. márc. 26. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
A házi sonkának a só és a füstölés a tartósítószere. A kötözött bolti sonka tartósítószerrel és füstaromával készül. Előbbi sokkal szárazabb és sósabb, mint a bolti, ezért tovább kell főzni.
2016. márc. 26. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2016. márc. 28. 11:14

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!