Tojást, és cukrot gőz fölött megfőzni?
Figyelt kérdés
Éppen sütit készítenék, de a krém készítésének egy lépése nekem nem tiszta.
Így írja:
2 tojást, és 4 evőkanál cukrot gőz fölött megfőzni.
Ezt hogyan kell elképzelni? Milyen állagú lesz, vagy honnan tudom mikor jó? Nem lesz belőle rántotta? :D
2016. márc. 24. 19:36
1/3 anonim válasza:
Pontosan nem tudom, de azt hiszem, hogy ez az a dolog, amit egy forrásban levő fazék tetejére tett habüstben habverővel kell készíteni, amikor is a folyamatos levegő bekeverés mellett (habverés) a tojásfehérje lassan denaturálódik és fehér, levegős habbá áll össze, keményedik meg.
2/3 anonim válasza:
Szia!
Lábasban rakj fel vizet, ha már forr, akkor rakj rá egy hőálló edényt/kisebb lábast. Ebbe rakd az összetevőket, alaposan kutyuld össze, és addig főzd, amíg kicsit be nem sűrűsödik. Ez kb 10 perc, közben folyamatosan keverni kell kézi habverővel, különben csomós lesz.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget! :)
2016. márc. 24. 20:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!