Tükörtojasnal meg szoktatok forditani sutesnel a tojast, vagy mikor van kesz a tojas?
Én igen, mert úgy szeretem, hogyha a sárgája sem folyós.
De a férjem meg úgy szereti, hogy nincs megfordítva és a sárgája folyós. Szóval az övét nem fordítom meg :)
Nem, kissé lágyan szeretjük a sárgáját.
Megfordítva miért is lenne tükörtojás ? Az a pláne benne, hogy közepe a tükör, a fehérje a keret. Megforgatva sült tojás lenne.
Soha sem fordítom meg. Bevallom még nem is hallottam olyant, hogy tükörtojást megfordítani.
Akkor van kész, amikor a fehérje széle kezd megpirulni, de a közepén a sárgája még nem sült szilárdra, hanem folyós/ kocsonyás állagú.
Néha megfordítom, de általában nem, hisz pont a folyós sárgája miatt szeretem. De igazából a tojás mindenhogyan jó, én pedig hol így eszem, hol úgy. De ha megfordítom s nem veszem ki azonnal (mert akkor még folyós a sárgája), akkor az igazából egy keveretlen rántotta, ami számomra kevésbé vonzó.
Ha a fehérje már nem folyik, akkor jó a tojás, plusz szinte bármilyen állapotban meg tudom enni (nyersen a fehérjét azért nem. jó, meg tudom enni, ha a fehérje fele már fehér, de van rá ok, hogy nem teszem), azonkívül fel is lehet a falapáttal fordítani a szélét s megnézni, hogy megsült-e... S egy ponton anélkül is látszik a szélén, hogy barna. Szóval sosem fordítanám meg azért, hogy lássam, elkészült-e :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!