Valaki letudná ezt nekem fordítani németről magyarra?
Das Fleisch parieren und die Fettschicht oben vorsichtig rautenförmig einschneiden (Vorsicht dabei: Nicht ins Fleisch schneiden!). In einer ausreichend großen Pfanne das Fleisch rundherum in ausreichend Fett anbraten. Dann pfeffern und salzen, in den auf 200°C vorgeheizten Ofen stellen und auf 160°C herunterschalten.
Mit einem Fleischthermometer die Kerntemperatur kontrollieren: wenn 50°C erreicht sind, den Ofen ausschalten, das Fleisch aber so lange drinlassen, bis eine Kerntemperatur von 57° erreicht ist. Die genaue Zeit hängt von der Dicke des Fleischstückes ab.
Weil es im Ofen bereits die Ruhezeit hatte, kann das Fleisch bei dieser Methode sofort serviert werden. Es schmeckt aber auch kalt, dünn aufgeschnitten.
A húst parírozzuk, a zsírréteget rombusz alakban bevagdossuk (óvatosan, hogy a húsba ne vágjunk bele). Egy megfelelően nagy serpenyőben a húst elegendő zsírban megpirítjuk. Aztán sózzuk, borsozzuk, és az előremelegített 200 fokos sütőbe tesszük, és visszakapcsoljuk a sütőt 160 fokra.
Egy húshőmérővel a maghőmérsékletet ellenőrízzük: ha eléri az 50 celsiust, a sütőt kikapcsoljuk, de a húst még bent hagyjuk, míg a maghőmérséklet az 57 fokot el nem éri. A pontos idő függ a húsdarab vastagságától.
Mivel a sütőben hagytuk pihenni a húst, ezért ennél az eljárásnál a húst rögtön felszolgálhatjuk. Hidegen is tálalhatjuk, vékonyan felszelve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!