Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Főzhetem külön a húslevesnél...

Főzhetem külön a húslevesnél a hozzávalókat?

Figyelt kérdés
Tudom lehet bugyuta kérdés, de kezdő vagyok a témában és gondoltam inkább megkérdem. Az a helyzet, hogy van egy nagy adag leveszöldségem meg egy nagy adag csontos husim és szeretnék húslevest főzni, viszont a legnagyobb főzőedényem kb 5 literes így ha mindent belepakolok egyszerre, nem igazán fér már rá túl sok lé. Arra gondoltam előbb kifőzném a húst a vízben, majd utána a húslében kifőzném a zöldségeket. Nem ront ez így a leves minőségén?
2016. aug. 30. 21:26
 1/9 anonim ***** válasza:
11%
Nem feltétlenül csak tovább fog tartani.
2016. aug. 30. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
Így nem lehet húslevest főzni.
2016. aug. 30. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
47%
Miért nem?
2016. aug. 30. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
47%
Nyugodtan főzheted így. Csak a hús nem lesz olyan, mintha zöldséggel együtt főtt volna. A húshoz tegyél sót, borsot, fokhagymát, vöröshagymát, akkor az sem lesz ízetlen.
2016. aug. 30. 21:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha már muszály ,akkor inkább a zöldség alaplében főzném meg a húst ,hogy ízesebb legyen.
2016. aug. 30. 22:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
84%
Az nem baj, ha nem fér rá sok lé. Főzd a klasszikus módon, tedd oda a húst sóval vízben, főzd fel, habozd le, majd tegyél bele szemes borsot, ha van, akkor még szerecsendiót, sáfrányt. Főzheted a húst 1-2 órán át nagyon lassú tűzön, majd mehet az alaplébe a megmosott összevágott zöldség is. Főzd készre 5-6 óra alatt, de akár tovább is főzheted. Ha nagyon tömény, az nem baj. Kiveszed a végén a húst, leszeded a csontról, kiveszed a zöldségeket, és felhígítod vízzel az alaplevet, amit összeforralhatsz. Tálaláskor majd visszateszed ezeket a levesbe.
2016. aug. 30. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
41%
Semmiképpen ne szedd ki szerintem a húst legalább 5-6 órán át az alapléből, ha jó húslevest akarsz.
2016. aug. 30. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Én egyszerűen kettévenném az alapanyagokat, vagy kétharmadrészét használnám fel, de mindenképpen a klasszikus módon együttfőzve, lassan gyöngyözve, sokáig.

5 literes fazék azért nem kicsi, fér abba bőven anyag, meg lé is.

A megmaradt húst lefagyasztanám egy kisebb adag levesre, akár mellétéve a tisztított zöldségeket is.

2016. aug. 31. 07:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 aperitif ***** válasza:
100%
Jártam már egyszer én is így, azt csináltam, hogy megfőztem a csontot kb. háromnegyedig, kiszedtem, a levében megfőztem a zöldségeket, aztán a zöldséget szedtem ki, és készre főztem a húst. Így a zöldséget is átjárta a hús íze, meg a húst is zöldségé. Egy órával tovább tartott a főzés, de a végeredmény jó lett.
2016. aug. 31. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!