Mondtok új hozzávalókat a tökfőzelékhez?
Nagyon szeretem és garázsbulira tökfőzeléket csinálnék mert haverok is rajonganak érte. Új megoldásokat új ízeket keresek tökfőzelékhez mondtok párat?
Hogy jobb pirosan vagy fehéren?
Sűrűn vagy hígan?
Fűszeresen vagy natúr?
Fehéren, kaporral.
Tudom, nem lesz népszerű ötlet...
Sűrűn, fűszeresen. Lehet bele tenni pár babérlevelet is, az is ad egy kis pikáns ízt. Dinsztelt hagymán kezdeni,rá a gyengén sózott kicsavart tök, jól átkeverve, egy picurka vízzel megpárolni, majd felengedni annyival, amennyi ellepi és puhára főzni. még az elején pár csepp ecet, hogy ne legyen málés, szálas maradjon. Egy kis szín pirospaprikával ízlés, szokás dolga. de ,ha teszünk is bele, egy késhegynyi legyen, éppen csak rózsaszínű legyen a tökfőzelék.Nem kell sokat főzni, szinte percek alatt kész.
A sűrítés is szokás dolga, van, aki berántja, van aki lisztes-vizes/lisztes/tej6lisztes/tejfölös habarással adja meg a sűrűségét.
Szerintem a kapor elengedhetetlen, én mindig a végén teszem bele, hogy minél frissebb maradjon az íze.
Szinte minden húsféle passzol mellé, akár a pörkölt is, de fasírt, sülthús inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!