Érdemes egy tésztát fűszeres vízben megfőzni?
Valamennyire belemegy, de vagy rengeteg füszert teszel hozzá, hogy a tésztának íze legyen és utána kiöntöd nagyrészét a vízzel, vagy ha csak normálisan füszerezed, akkor nem sokat ér.
Ami viszont müködik, ha a tésztát normális füszerezett vízben fözöd, de cask annyiban, mint a nyers tészta mennyiségének 2,5-szerese. (100 g tészta 2,5 dl víz). A forrásban lévö vízbe teszed a tésztát, és ha felforrt, elzárva a tüzet, eltakarva megvárod, amíg az összes vizet felveszi. Igy tényleg füszeres íze lesz és meg is puhul. (Ugyanaz a módszer, mint a tarhonyánál - ami szintén tészta)
A bors íze nem fog érződni, akármennyit teszel a főzővízbe, maga a tészta nem veszi át. a fűszerezés lényege
(egyik , mert vannak hosszan fővő ételek, amibe sokat jelentenek )hogy tálalás előtt frissen szórjuk meg, sok esetben ilyen a bors is, főleg tészta esetében.
köszönöm a tanácsokat és tippeket így fogok eljárni.
Miután ma egy kicsit se sikerült a spetti tésztát megízesíteni :D
Nem hiszem.
Ha ízes tésztát akarsz, akkor csak "al dente" kell megfőzni, vagyis csak félig, roppanósra.
És miután leszűrted, azonnal nyakonönteni a szósszal, és majd annyit fog magába szívni, hogy pont jó lesz az állaga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!