Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Érdemes egy tésztát fűszeres...

Érdemes egy tésztát fűszeres vízben megfőzni?

Figyelt kérdés
Bele megy a fűszer a tésztába? Mondjuk a bors íze.

2015. nov. 26. 16:12
 1/9 anonim ***** válasza:
Sztem igen.
2015. nov. 26. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
54%
Én sajnálnám a fűszert, az a helyzet. Némi só elvesztése belefér, s az amúgyis elkerülhetetlen, de tuti a főzővízbe kerül a felhasznált fűszerek nagy része. Kevésbé is megy bele szerintem, mint a só, de a veszteség miatt eleve meg se próbálnám a dolgot.
2015. nov. 26. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem érdemes.
2015. nov. 26. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
82%

Valamennyire belemegy, de vagy rengeteg füszert teszel hozzá, hogy a tésztának íze legyen és utána kiöntöd nagyrészét a vízzel, vagy ha csak normálisan füszerezed, akkor nem sokat ér.


Ami viszont müködik, ha a tésztát normális füszerezett vízben fözöd, de cask annyiban, mint a nyers tészta mennyiségének 2,5-szerese. (100 g tészta 2,5 dl víz). A forrásban lévö vízbe teszed a tésztát, és ha felforrt, elzárva a tüzet, eltakarva megvárod, amíg az összes vizet felveszi. Igy tényleg füszeres íze lesz és meg is puhul. (Ugyanaz a módszer, mint a tarhonyánál - ami szintén tészta)

2015. nov. 26. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
77%

A bors íze nem fog érződni, akármennyit teszel a főzővízbe, maga a tészta nem veszi át. a fűszerezés lényege

(egyik , mert vannak hosszan fővő ételek, amibe sokat jelentenek )hogy tálalás előtt frissen szórjuk meg, sok esetben ilyen a bors is, főleg tészta esetében.

2015. nov. 26. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

köszönöm a tanácsokat és tippeket így fogok eljárni.

Miután ma egy kicsit se sikerült a spetti tésztát megízesíteni :D

2015. nov. 26. 20:17
 7/9 anonim ***** válasza:
47%

Nem hiszem.

Ha ízes tésztát akarsz, akkor csak "al dente" kell megfőzni, vagyis csak félig, roppanósra.

És miután leszűrted, azonnal nyakonönteni a szósszal, és majd annyit fog magába szívni, hogy pont jó lesz az állaga.

2015. nov. 27. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Húsleveskockát vágj a főzővízbe, attól lesz íze. De hülyeség, mert ha nem magában eszed, akkor úgyis a szósz íze dominál, és kellemetlen lesz, hogy a tésztád is fűszeres.
2015. nov. 27. 18:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Sonka megmaradt főzővizében szoktuk kifőzni. Kellemes, enyhén füst ízt kap, ami pl. egy sajtos-tejfölös tésztához kifejezetten illik.
2015. nov. 28. 06:24
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!