Bablevest két részletben megfőzni rossz ötlet?
Figyelt kérdés
Úgy szoktam csinálni, hogy először a babot megfőzöm a kolbásszal félig, utána jön a "rántás" (valójában olajon pirított hagyma) és a zöldségek. A probléma az, hogy későn tettem fel és nem lesz időm végigcsinálni. Ha a félig megfőtt babot beteszem a hűtőbe és holnap délután folytatom, az nagy hülyeség?2015. júl. 5. 20:39
1/6 anonim válasza:
Nem olyan nagy hülyeség, a szükség törvényt bont. Én a féligfőtt babhoz tenném a zöldségeket, és akkor tenném bele a kolbászt is. Csak teljesen kihülve tedd a hűtőbe, holnap főzd puhára, a rántást csak a végén kell beletenni. forró leveshez hidegen, hideg leveshez melegen.
2/6 anonim válasza:
Ha a még nem megfőtt bab környezetében csökken a hőmérséklet,akkor megkeményedik,hogy már soha többet nem fogod tudni puhára főzni.
3/6 anonim válasza:
Meglehet úgy is csinálni. DE !!! Bablevest nem szabad olajjal elrontani. Csak zsírral készítsd, mert a levesbe kell zsír is. Arról ne is beszéljünk hogy az igazi bablevest még rántással nem is hallottam. A magyaros bableves , babgulyás zsírral készűl.
4/6 anonim válasza:
És hagymát sem kell bele pirítani.
5/6 A kérdező kommentje:
Hát én így szoktam, lehet hogy nem eredeti, de finom. :) De akkor kipróbálom majd anélkül.
Viszont, ha így megkeményedik, akkor lehet, hogy inkább megvárom, nem akarok kockáztatni.
2015. júl. 5. 21:07
6/6 anonim válasza:
Hogy bírsz bablevest enni ilyen brutális hőségben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!