Házi sárgabarack lekváromnak szörnyű gyógyszer íze van, pedig egészen kevés Nátrium-benzoátot raktam bele (csak a tetejét szórtam meg vele. ) Van esetleg ötlet arra, hogy mitől lehet ez a rossz íz és hogy lehet segíteni rajta?
Egyáltalán minek raktál bele bármilyen vegyszert? Teljesen fölösleges, csak elrontod vele a lekvárt. HA tisztán dolgozol, meg az üvegek is tiszták, akkor mindenféle tartósitószer nélkül ugyanúgy eláll.
Igazán nem hiszem, hogy rendbejönne, ami esetleg segitene, ha még fözöl (SOK )lekvárt, és ezzel összekevered, akkor a vegyszeriz lehet, hogy csökken, de nem biztos.
Szia!
Sok évvel ezelőtt én is jártam így, de akkar csak egy kis adag friss lekvárt készítettem azonnali fogyasztásra , így egyáltalán nem volt benne tartósítószer, mégis szörnyű, gyógyszeríze lett. Azóta sem jártam így, de össz-családi vélekedés szerint valószínűleg valami permettől lett olyan borzalmas az íze!
Szóval, remélem nem raktál el belőle sokat, mert szerintem menthetetlen!
A mostanában kapható dzsemzselésítőket ajánlom kipróbálásra, mert nem kell sokáig főzni a gyümölcsöt, kevesebb cukor kell bele és dunsztolni sem kell az üvegeket! És ami fő : nincs mellékíze!
Üdv : Anyagi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!