Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sárgabarack aszalása?

Sárgabarack aszalása?

Figyelt kérdés
Kaptam tavaly egy aszalógépet, és szeretnék vele sárgabarackot aszalni. Tavaly már próbáltam, de nem igazán sikerült. Akkor csak összetöppedt és a héja megkeményedett és rondán megbarnult. A boltokban viszont gyönyörű puha aranysárgát árulnak. Na, én is valami hasonlóra áhítozom. :)
2011. júl. 8. 13:54
 1/1 anonim ***** válasza:
Olyant nem tudsz csinálni otthon.De azért sem,mert az inkább kandírozott barack,és tartósítva is van.De megpróbálhatod hasonlóan,egy liter vízbe tegyél fél kiló cukrot,forrald össze,tegyél bele egy doboz citrompótlót(almasav)vagy egy zacskó citromsavat,ha már nem forró,úsztasd meg benne a barackokat,majd csepegtesd le,és mehet az aszalóba.Kb most is olyasmi lesz,mint tavaly,csak nem lesz annyira barna és tapló.Különben meg nem rossz így sem.Mi teljesen szárazra megaszaltuk a gyümölcsöket,egy üveg edénybe tettük és öntöttünk rá mézet és pálinkát.Ha ilyent nem akarsz,akkor az aszalt gyümölcsöt rakd a fagyasztóba,különben megmolyosodik.
2011. júl. 10. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!