Hogy lehet legegyszerűbben sárgabarack lekvárt főzni? Össze lehet-e főzni más gyümölcsökkel?
Figyelt kérdés
2009. júl. 10. 07:27
1/3 anonim válasza:
Összefőzheted,akkor vegyes lekvárt kapsz.
Legegyszerűbb mód: a gyümölcsöket megdarálod,egy tepsiben vagy tűzálló edényben a sütőbe teszed,kb közepes hőfokon ,időnként megkavarod,ha kezd sűrűsödni,beleteszed a szükséges cukrot,amilyen édesre szereted.Először kevesebbet,majd megkostólhatod,és ha kell teszel még bele cukrot.Ezzel is forralod,míg egy tányérra cseppentve megfelelő sűrűségű lesz.Üvegekbe teszed,szárazdunsztban hagyod kihülni.Én szoktam egy kevés tartósítószert tenni az üvegek tetejére,mert nem sok cukrot használok.
Ha befőző cukrot használ,akkor hamarabb sűrűsödik meg.De akkor a lekvár sütményekben a benne levő zselatin miatt kifolyik és eláztatja a tésztát.
2/3 anonim válasza:
én minden lekvárt dzsem fixel csinálok, egyszerű és rohadt gyors. tovább tart az előkészület, mint maga a lekvár főzés. idén már csináltam epret, meggyet, cseresznyét és most jön a barack :)
3/3 anonim válasza:
Próbáld ki a barackot sárgadinnyével! Isteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!