Sárgabarackot hogyan tudnék a lehető legegyszerűbben befőttnek, vagy kompótnak eltenni?
Figyelt kérdés
Rengeteg a sárgabarackunk. Lekvár már lett eltéve. A mélyhűtőbe nem fér már semmi, így szeretném a sárgabarit befőttnek eltenni.
Egyszerű, de jó megoldásokat várok.
Előre is köszi
2009. júl. 4. 21:42
1/1 anonim válasza:
Meghámozom,félbe vágom.Üvegekbe rakom.Cukrot teszek rá (,nem befőző cukrot,mert az zselatinos,és nem szeretem)a baracktól függ,hogy mennyit.Egy literes üvegre 4-5 kanállal szoktam.,kevés tasítószert Lekötözöm,és kidunsztolom.Egy nagy lábas aljára újságpapirt teszek,arra az üvegeket,az üvegek közé is papírt.Felöntöm annyi vízzel,hogy az üvegek nyakáig érjen,letakarom újságpapírarl,konyharuhával és lassan melegítem.Ha az üvegekben levő víz gyöngyözni kezd,elzárom a gázt.Az edényben hagyom kihülni az üvegeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!