Hogy kell csokoládét készíteni házilag a legegyszerűbben?
Igazi csokit még nem tudtam készíteni, csupán mázt. Ahhoz kakaóport, cukrot és tejet felforralsz kb. 5 percig, majd langyosan belekeversz margarint.
Az így kapott máz, inkább alkalmas torták díszítésére, önmagában nem omlós, kemény.
ezt a mamám készítette mindig, lehet azért szeretem nagyon, mert kiskorom íze:)
nem olyan mint a mars, vagy twix vagy milka, de nagyon finom:)
4 csomag zsíros tejpor
1,5 dl víz
0,5 kg cukor
10 dkg vaj
5 dkg kakaó(fekete, nem cukrozott)
A cukorból és vízből szirupot főzni, beletenni a tejporral összekevert kakaót, majd a vajat.
Ha összeállt, egy kivajazott tálcára önteni.Nekem kb fél cm vastag szokott lenni.de gyorsan kell csinálni, mert hamar megkeményedik.A tetejére puffasztott rizst szoktam szórni, kicsit belenyomkodom.
Ha kihűlt, akkor felvágni(lehet kicsit nehézkes lesz, nekem néha inkább törik, de úgy is jó:))
szerintem nagyon fini, egyszer biztos érdemes kipróbálnod:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!