Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet túrót házilag a...

Hogy lehet túrót házilag a legegyszerűbben készíteni?

Figyelt kérdés
külföldön élek, és itt nem lehet kapni, azt sem tudják mi fán terem.....viszont én nagyon szeretnék túrógombócot készítni, mert nagyon hiányzik:)
2010. máj. 12. 00:02
1 2
 1/16 anonim válasza:

régen anyukám is szokott készíteni..sajna en nem tudom a pontos eljarast de talaltam egy oldalt [link]

ha esetleg nem jo googlen tutti találsz még tobbet..sok szerencsét:)ja és jóétvágyat a gombóchoz:)

2010. máj. 12. 01:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 anonim ***** válasza:
74%
Ha már guglizol: keress rá a hamis túrógombóc receptjére, joghurtból-kefírből készül és isteni finom! Anyum 40 évig túróból csinálta, mióta kipróbáltam ezt a receptet azóta nálunk nincsen túró a túrógombócba! =D Egyébként a felforralt tejbe szoktak citromsavat v citromlevet önteni, ami kicsapódik az a túró, (vékony anyagon átszűrve) a lé meg a savó. Érdemes jó zsíros tejet használni!
2010. máj. 12. 06:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/16 anonim ***** válasza:
68%
Az aludt tejet felforralod, és vékony anyagon keresztül lecsepegteted.
2010. máj. 12. 06:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Tejet megaltatni, az aludttejet felmelegiteni - de nem forralni, és vékony ruhaanyagon - a legjobb a (használatlan, de frissen kifözött) textilepelenka - lecsurgatod.
2010. máj. 12. 06:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim ***** válasza:
84%

Vegyél lehetőleg magas zsírtartalmú UHT-tejet.Melegítsd meg langyosra, (ne forrald,)és hagyd,amíg megalszik. Akkor egy magas fazék tetejére teríts egy konyharuhát ( legjobb,ha szűrőt teszel a fazékra,arra a ruhát,mert másképp beleeshet az egész a fazékba) öntsd bele az aludttejet. Kösdd össze a ruha sarkait jól. Vedd el a fazékról a szűrőt,a konyharuha sarkain tégy át egy fakanalat,és tedd a fazékra. Kb. egy éjszaka alatt csurog le a savó belőle. Kb 1 kg túród lesz.

75/N

2010. máj. 12. 07:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok. Még annyit,hogy ha sok a túród,lefagyaszthatod. Kiengedés után is felhasználhatod bármire.
2010. máj. 12. 07:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

kedves utolsó válaszoló! azt nem írtad, hogy hány liter tejet melegítsen föl a kérdező, mert a mi receptúránk szerint több, mint 6 lt tej kell 1 kg túró előállításához.

üdv-tejiparos-

2010. máj. 12. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
Igazad van,nem írtam a mennyiséget. Kb. 2-3 literből lesz egy kiló túró. Már legalább 40 éve készítek túrót.
2010. máj. 12. 08:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek, a hamis túrógombóc jól hangzik, de itt kefír sincs!!!:)

Kedves 75/N, én ezt nem egészen értem...ha megalszik a tej, akkor a teteje lesz csak sűrűbb nem? mennyi ideig melegítsem a tejet? mkor alszik meg? és ha beleöntöm egy konyharuhába, nem fog kifolyni belőle? vagy pont az a savó? jaj, nagyon analfabéta vagyok ebben, ha van időd, kérlek magyarázd el lépésről lépésre:) köszönöm!

2010. máj. 12. 13:13
 10/16 anonim ***** válasza:

Kedves 75/N, én ezt nem egészen értem...ha megalszik a tej, akkor a teteje lesz csak sűrűbb nem?


Én ugyan nem a 75/N vagyok, hanem csak 53/N, de már én si sokszor készitetttem így túrót. Ha a tej megalszik, akkor az egész olyan lesz állagra, mint a higabb pudding, nem a teteje, hanem az egész tej.


mennyi ideig melegítsem a tejet? mkor alszik meg?


A tejet nem kell felforralni, hanem langyosra melegiteni - kb 35-40 fokra, ez kézmeleget jelent (ha megkóstolod, akkor se hidegnek, se melegnek nem érzed, de egy kanállal vegyél ki kóstolni, ne beleigyál - bocs, de nem mindenkinek természetes, nem oltogatnia akarlak), utána szobahömérsékleten - nem hütöben - tartod, akkor általában egy éjjel alatt megalszik, ha hüvös van, akkor esetleg 24 óra is kell hozzá.


és ha beleöntöm egy konyharuhába, nem fog kifolyni belőle? vagy pont az a savó?


Ha megaludt a tej, akkor az aludttejet mégegyszer fel kell melegiteni langyosra - mert úgy könnyebben elválik a savó - egy mély fazékra ráteszel egy nagy tésztaszüröt, ebbe a konyharuhát. Ide öntöd a langyos aludttejet és vársz, a savó - egy higabb tejszerü lé - átfolyik a ruhán, a süreje meg - ez a túró - ott marad. Ahhoz, hogy ne maradjon savó benne, legalább 8-10 óra csurgatásra van szükség.


jaj, nagyon analfabéta vagyok ebben, ha van időd, kérlek magyarázd el lépésről lépésre:) köszönöm!


Remélem, igy már érthetö, ha még van kérdésed, nyugodtam irj, mert ezt mindenki ugy tanulta, senki sem ezzel a tudással született.

2010. máj. 12. 16:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!