Hogy lehet túrót házilag a legegyszerűbben készíteni?
régen anyukám is szokott készíteni..sajna en nem tudom a pontos eljarast de talaltam egy oldalt [link]
ha esetleg nem jo googlen tutti találsz még tobbet..sok szerencsét:)ja és jóétvágyat a gombóchoz:)
Vegyél lehetőleg magas zsírtartalmú UHT-tejet.Melegítsd meg langyosra, (ne forrald,)és hagyd,amíg megalszik. Akkor egy magas fazék tetejére teríts egy konyharuhát ( legjobb,ha szűrőt teszel a fazékra,arra a ruhát,mert másképp beleeshet az egész a fazékba) öntsd bele az aludttejet. Kösdd össze a ruha sarkait jól. Vedd el a fazékról a szűrőt,a konyharuha sarkain tégy át egy fakanalat,és tedd a fazékra. Kb. egy éjszaka alatt csurog le a savó belőle. Kb 1 kg túród lesz.
75/N
kedves utolsó válaszoló! azt nem írtad, hogy hány liter tejet melegítsen föl a kérdező, mert a mi receptúránk szerint több, mint 6 lt tej kell 1 kg túró előállításához.
üdv-tejiparos-
köszönöm mindenkinek, a hamis túrógombóc jól hangzik, de itt kefír sincs!!!:)
Kedves 75/N, én ezt nem egészen értem...ha megalszik a tej, akkor a teteje lesz csak sűrűbb nem? mennyi ideig melegítsem a tejet? mkor alszik meg? és ha beleöntöm egy konyharuhába, nem fog kifolyni belőle? vagy pont az a savó? jaj, nagyon analfabéta vagyok ebben, ha van időd, kérlek magyarázd el lépésről lépésre:) köszönöm!
Kedves 75/N, én ezt nem egészen értem...ha megalszik a tej, akkor a teteje lesz csak sűrűbb nem?
Én ugyan nem a 75/N vagyok, hanem csak 53/N, de már én si sokszor készitetttem így túrót. Ha a tej megalszik, akkor az egész olyan lesz állagra, mint a higabb pudding, nem a teteje, hanem az egész tej.
mennyi ideig melegítsem a tejet? mkor alszik meg?
A tejet nem kell felforralni, hanem langyosra melegiteni - kb 35-40 fokra, ez kézmeleget jelent (ha megkóstolod, akkor se hidegnek, se melegnek nem érzed, de egy kanállal vegyél ki kóstolni, ne beleigyál - bocs, de nem mindenkinek természetes, nem oltogatnia akarlak), utána szobahömérsékleten - nem hütöben - tartod, akkor általában egy éjjel alatt megalszik, ha hüvös van, akkor esetleg 24 óra is kell hozzá.
és ha beleöntöm egy konyharuhába, nem fog kifolyni belőle? vagy pont az a savó?
Ha megaludt a tej, akkor az aludttejet mégegyszer fel kell melegiteni langyosra - mert úgy könnyebben elválik a savó - egy mély fazékra ráteszel egy nagy tésztaszüröt, ebbe a konyharuhát. Ide öntöd a langyos aludttejet és vársz, a savó - egy higabb tejszerü lé - átfolyik a ruhán, a süreje meg - ez a túró - ott marad. Ahhoz, hogy ne maradjon savó benne, legalább 8-10 óra csurgatásra van szükség.
jaj, nagyon analfabéta vagyok ebben, ha van időd, kérlek magyarázd el lépésről lépésre:) köszönöm!
Remélem, igy már érthetö, ha még van kérdésed, nyugodtam irj, mert ezt mindenki ugy tanulta, senki sem ezzel a tudással született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!