Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet túrót házilag a...

Hogy lehet túrót házilag a legegyszerűbben készíteni?

Figyelt kérdés
külföldön élek, és itt nem lehet kapni, azt sem tudják mi fán terem.....viszont én nagyon szeretnék túrógombócot készítni, mert nagyon hiányzik:)
2010. máj. 12. 00:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A hamis túrógombócos vagyok. Kefír helyett meg nyugodtan használj natúr joghurtot úgy is finom. Nálunk "megterem" a kefír, (kaukázusi kefírgombával) amikor nagyobb mennyiség gyűlik össze akkor gombócolok.
2010. máj. 12. 18:34
 12/16 A kérdező kommentje:

kedves 53/N, koszi szepen.

egy valami meg mindig nem vilagos,

"Ahhoz, hogy ne maradjon savó benne, legalább 8-10 óra csurgatásra van szükség." tehat miutan beleontottem a konyharuhaba az aludttejet, elvileg felakasztom, es magatol le fog csopogni a savo. Akkor mit ertesz 8 10 alkalmon? en ugy ertettem, hogy felakasztom, es hagyom ott x ideig csopogni...meg erre kerlek valaszolj

A belekostolos kanalas resz tetszett, nyilvan kanallal csinalnam, nem lefetyelnek mint egy macska:)

2010. máj. 12. 21:00
 13/16 anonim ***** válasza:

Az 53/N vagyok újra:

"egy valami meg mindig nem vilagos,

"Ahhoz, hogy ne maradjon savó benne, legalább 8-10 óra csurgatásra van szükség." tehat miutan beleontottem a konyharuhaba az aludttejet, elvileg felakasztom, es magatol le fog csopogni a savo. Akkor mit ertesz 8 10 alkalmon? en ugy ertettem, hogy felakasztom, es hagyom ott x ideig csopogni...meg erre kerlek valaszolj "

Valamit félreértettél, azt irtam, hogy 8-10 ÓRA csurgatás, nem 8-10 alkalom - szerintem félreolvastad. Szóval: felakasztod és hagyod egész éjjel lecsurogni - igy kijön kb az megadott idö. természetesen csak EGYSZER kell lecsurgatni.

Remélem, nem túl késö még a válaszom.

2010. máj. 12. 22:45
 14/16 anonim ***** válasza:
Mégegyszer:a belelefetyelést csak azért irtam, mert már volt olyan, hogy valakinek nem jutott eszébe a kanál - és inkább feleslegesen leirom, mint hogy ilyesmi miatt menjen tönkre a munkád eredménye - de éppen ezért irtam azt is, hogy nehogy megharagudj.
2010. máj. 12. 22:47
 15/16 anonim ***** válasza:

Hello kérdező!

Csak nem Angliában laksz? :))

Én igen és én is hiányolom a finom túrót. A többieknek köszi én is lehet kipróbálom az irtakat.

Tetszett az "itt kefir sincs" :))) Itt Angliában tényleg nincs. :)

2010. máj. 12. 23:09
 16/16 A kérdező kommentje:

dehogy haragudtam...aranyos volt:)

köszönöm mégegyszer!

nem angliában lakok, hanem közel keleten...még sertés hús sincs...:)

2010. máj. 13. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!