Mit csináljak a sárgabarack lekvárral és a megybeföttel? Nagyon érződik a tartositószer ize ( nátrium benzoát)
Sajnos sok tartositót tettem bele gáz.
A multkori lekvárom amiben csak cukor és eper volt az pedig megbuggyant.
Lehet, hogy bebuktam:(
Ha már megcsináltad, megcsináltad. Máskor ne tegyél bele. Én amondó vagyok, inkább több cukor, de tartósítószer soha. És majd kisebb mennyisében fogyasztom az édes lekvárt. Egyébként szerintem olyan 20% cukor bőven elegendő a lekvárba, főleg ha érett barackról van szó. Ki kell tapasztalni. A dunsztolás a lényeg, jó forrón lezárni és párnák közé tenni, az tartósít jól!
A mostanit meg használd fel süteményekbe. Ha szétkened tészta közé, annyira csak nem fog érződni. Zserbóba például, abba ugyis sok kell! És a dió mellett nem főíz a lekvár!
Köszi a válaszokat.
Én is néztem, hogy milyen sütibe kell sok lekvár.
De van 6 üveggel belőle."Hálistennek"
1 kis adaggal probálkoztam, hogy tettem még hozzá cukrot hát nem tom nem az igazi.
Még megpobálom más gyümölccsel vegyiteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!