Lehet tartósítószer nélkül almalekvárt, vagy almakompótot, vagy almadzsemet, vagy hasonlókat készíteni?
Figyelt kérdés
Van egy rahedli alma, de nem tudom tárolni. Viszont télen olyan jó lenne egy kis kompótot, lekvárt stb enni, vagy almásrétesbe, almáspitébe, más almás sütibe almát elővenni. Viszont pici gyermekeim vannak, és főleg ezért nem akarok tartósítószert szórni a tetejére. ha ismertek jó recepteket megosztanátok velem?2009. nov. 18. 12:19
1/5 anonim válasza:
Sütibe rétesbe reszeld le és fagyaszd le.
Kompótot tartósító szer nélkül?Hát nem tudom úgy jó lenne-e ha olajat öntesz a tetejére.Az elzárja elvileg a levegőt,és nem romlik meg,de nem vagyok benne biztos,hogy kompótnál is okés.Anyummal mi így lecsót szoktunk eltenni,az nem romlik meg.Amikor felbontjuk lemerjük az olajat róla,és ehető.
2/5 anonim válasza:
Én lereszeltem az almát, olajon kis cukorral fahéjjal megfőztem és befőttes üvegekbe raktam és be a hűtőbe, ez kb 2hónapja volt és még mindig jó, ha Neked nagyobb a ház/lakás és van vmi hűvös helyed, szerintem ott is megmarad.
3/5 A kérdező kommentje:
Sajnos kicsi a lakás, meg a mélyhűtő is :-)
2009. nov. 18. 13:26
4/5 anonim válasza:
Én soha nem rakok semmibe tartósitószert, se lekvárba, se beföttekbe - egyszerüen megfözöm a lekvárt/dzsemmet/beföttet és még nagyon forrón betöltöm kimosott, kiforrázott csavaros tetejü kisebb üvegekbe, rögtön lezárom és száraz dunsztba teszem (egy dobozba/bevásárló ládába alulra egy vastagabb réteg ujságpapir, szorosan egymás mellé az üvegek, az oldalára meg a tetejére szintén újságot vagy egy vastagabb plédet teszek, hogy csak lassan hüljenek ki) és másnaptól hüvös helyen tárolom. Még sose volt semmi baja, megkezdés után legalább egy-két hétig is szobahömérsékleten van és nem romlik meg - ennyi idö alatt meg el is fogy az üvegböl.
5/5 Winner of Royal Hill válasza:
Szia! Ha nem akarod rászórni a tartósítót akkor ki lehet cselezni a dolgot.A befőtt vagy akármi tetejére teszel egy celofánt és arra szórod a tartósítót,mivel nem magát az elkészített lekvárt kell tartósítani,hanem az üvegben maradt levegőt.Amikor kibontod a lekvárt akkor óvatosan leveszed a tetejéről a celofánt és kész. A gyümölcskészítményben nincs is tartósító. állítólag beválik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!