Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A sárgabarack színesedni...

A sárgabarack színesedni kezdett, és a vihar kitörte a fát. Mit kezdhetek a sok éretlen barackkal?

Figyelt kérdés
2011. júl. 1. 11:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

jaj, de sajnálom, tényleg nagy kár ért. régen anyukám a félérett barackokat tette el befőttnek, persze jó cukrosan, de nagyon finomak, voltak, nem mállottak szét.

azt is megpróbálhatod, hogy szépen egy rekeszbe sorakoztatod őket, és, ha majd valamikor kisüt a nap,pár napig napon érlelni, forgatva.

mi ősszel a fagyok elől leszedett paradicsomot szoktuk így utóérlelni.

ami most ehető belőle gyorsan csinál belőle valamit. gyümölcstorta, túrótorta, joghurttorta, gombóc ilyesmit.

próbálj meg minél többet megmenteni.

2011. júl. 1. 11:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm együttérzésedet, nagyon jólesett. Mindegyik tanácsodat megfogadom.

Valóban nagyon sajnálom a fát, ez lett volna az első igazi termése. Hibásak vagyunk, mert szélcsatornába ültettük.

2011. júl. 1. 11:51
 3/11 anonim ***** válasza:
Az érleléssel nem érdemes próbálkozni, ugyanis a sárgabarack nem utóérő.
2011. júl. 1. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

Új ismeret:


A nem utóérő gyümölcsök leszedve már nem fejlődnek tovább, színük, ízük nem lesz jobb. Csak a fán maradva válnak teljes értékűvé. Az érés előtt leszedve íztelenek, fogyasztásra alkalmatlanok. Ebbe a csoportba tartoznak a bogyósgyümölcsűek és a csonthéjasok közül a cseresznye, meggy, valamint a szilva. A többi csonthéjas gyümölcsfaj (őszibarack, kajszi) mintegy átmenetet képez e két csoport között. Gyümölcseik a fán érnek be, de kismértékben utóérő képességgel rendelkeznek. Ez azt jelenti, hogy ezek a gyümölcsök a fán megérve érik el a valódi élvezeti értéküket, de ha a teljes érés előtt szedjük le őket, képesek bizonyos mértékű utóérésre, színesebbé válnak, megpuhulnak, az ízük is javul, de az utóérett gyümölcsök sohasem lesznek olyan jó ízűek, mint a fán érettek.

2011. júl. 1. 12:09
 5/11 anonim ***** válasza:
azért próbálkozni lehet, legfeljebb nem sikerül,(amit kétlek) akkor,majd látja a kedves kérdező, hogy mi az ami megmenthető.
2011. júl. 1. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
Lehet kétellni és próbálkozni, akkor sem fog sikerülni. A napon csak megbarnul, de kemény és savanyú marad.
2011. júl. 1. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan próbáld meg az utóérlelést. Nem mindegy, hogy a sikertelen utóérlelés után dobod ki, vagy úgy, hogy meg sem próbáltad. Szívből kívánom, hogy sikerüljön.
2011. júl. 2. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Már csak azért sem értek egyet azzal hogy nem sikerülne, mert valamennyire már biztosan érett az a barack, és pont a hétvégén szedtünk le pár szem barackot, ami még kemény és savanyú volt.Csak az asztalon hagytam, és láss csodát 2 napot pihent a konyha asztalon és puha édes lett.

Na persze hogy nem olyan volt mint a fáról éretten leszedve, de ehető volt.

Gombócba vagy befőttnek pedig kimondottan tökéletes állapotot ért el az asztalon hagyott félérett barack.

2011. júl. 2. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
0%
el kell dobni,ennyi.
2011. júl. 2. 12:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
ültesd el a magokat :)
2011. júl. 22. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!