Hogy kell sárgabarack lekvárt főzni? Mennyi cukor kell mennyi barackhoz? Mivel tartositjátok?
A legegyszerübb, ha a barackot kimagozás után átdarálod húsdarálón, vagy erösebb géppel leturmixolod, kevergetve fözöd, amig kezd sürüsödni (1 - 1,5 óra is lehet, attól függöén, hogy milyen vizes a gyümölcs), hozzáteszel kilónként fél - egy kg cukrot (attólfüggöen, hogy milyen édesen szeretitek), ezzel még fözöd kb. 20 - 30 percig és forrón csavaros fedelü (Frissen forró vizzel kimosott és lecsurgatott- nem törölgetett) üvegekbe, és rögtön lezárod.
Ha nem akarsz vele sütni és gyorsabban akarod, akkor a darált barackot csak felforralod, zselésitö cukrot adsz hozzá, a csomagom levö leirás szerint fözöd a megadott ideig. Igy is finom, de nem olyan, mint a régi hagyományos.
én igy csinálom:
a barackokat megmosom, kimagozom,
egy kilóhoz fél kiló cukrot adok, elkeverem és teszem is oda főni
a cukor elolvad hő hatására, a barack pedig szétfő
miután elfő a habja, még kb. 20-25 percet főzöm, és az előkészített befőttesüvegekbe adagolom.
hűtőtáskát kibélelek törölközővel, abba sorakoztatom őket fejjel lefele, majd 3 nap múlva sorakoztatom a kamrába. ekkor ha kell az üvegeket áttörölöm nedves ruhával.
még sohasem romlott el. most is találtam 2006-os adagot, tökéletes állapotban.
dr oetker dzsemfix extra 2 in 1
Nekünk bevált,meggyből barackbol,zöld paradicsombol is csináltam lekvárt:)össz vissz nem volt több egyik sem 1,5 óránál nagyon hasznos ajánlom mindenkinek!!!ja és csak 24 éves vagyok tehát nem egy konyhavirtuoz:):)nem kell tartositani,ha felbontod hűtöben tárold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!