Cseresznye befőtt, kompót, lekvár édesitövel, cukor nélkül?
Hát lekvárt még nem próbáltuk, de a nejem évek óta édesítővel készít minden befőttet. Ipari mennyiség fogy el egy télen, minek együnk meg pluszba egy zsák cukrot.
Teljesen hibátlan, eláll.
Utolsó!Nem kérnéd el a kedves Feleségedtöl az Ö receptjét?:);)Köszönöm!
Egy kétfiús(kezdö befoző)anyuka
Szia! Először is gyümölcsöket alaposan mosd meg, vágd ki a sérült részeket, a cseresznyét, meggyet én ki szoktam magozni, a barackot kettévágom, ha nagyobb, akkor feldarabolom. Vizet forralsz. 1 literhez 20-25 szem édesítőtablettát számolsz + 3-4 szem citrompótlót vagy kevés citromsavat. Ha édesebbre szeretnéd, nyugodtan rakj még bele édesítőszert. Ízesítheted még szegfűszeggel, fahéjjal is. A felforralt citromos, édesítőszeres vízbe teszed a megtisztított gyümölcsöket, megforgatod benne, és miután újra felforr, gyöngyözni kezd, szedheted is üvegekbe. Ha az összes gyümölcs elfogyott, a levet ismét felforralod, és forrón ráöntöd a befőttekre. Mindegyik üveg tetejére 1 késhegynyi (nem kell több!) szalicilt vagy nátrium-benzoátot teszel, majd tetővel az üvegeket légmentesen lezárod (tehetsz alá folpackot vagy befőzőcelofánt). 5 percre fejre állítod az üvegeket, majd 2-3 napra száraz dunsztba teszed, vagyis pokrócokkal, paplannal jól bebugyolálod, hogy pár nap alatt lassan hűljön ki. Utána mehet is a helyére.
Lekvár ügyben nem tudok nyilatkozni, azt még eddig csak cukorral tettem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!