Medig jo a szilva lekvár ha nincs benne tartositoszer csak cukor van benne igy medig fogyaszthato?
Figyelt kérdés
2008. szept. 1. 07:44
1/5 anonim válasza:
A cukor, ha elegendő mennyiségben van jelen már magában is tartósít! Ha jól lezárt üvegben, hűvös helyen tárolod, akkor akár évekig is jó lehet!
2/5 anonim válasza:
Azt elfelejtettem, hogy nagyanyáink se raktak semmi tartósítót a lekvárokba, befőttekbe, (eltekintve egy csipet szaliciltől a tetejére) és mégis elállt minden!
3/5 anonim válasza:
Az én nagymamám nem tett semmi tartósitót a lekvárra. Amikor üvegekbe és cseréptálakba szedte, akkor berakta egy-két órára a sütőbe, amikor még volt kememce, akkor abba. Nagyon kis tüzon addig sütotte mig kéreg keletkezett a tetején. Nem zárta le, csak ruhát kötött a tetejére. Akár öt évig is jó volt.Ja és, ha elég édes érett volt a szilva, alig, vagy egyáltalán nem tett bele cukrot.
4/5 anonim válasza:
Én csak cukrot szoktam beletenni és évekig eláll. 2 celofánt teszek a tetejére, közé csipet szalicilt. Így nem kerül semmi a lekvárba.
5/5 anonim válasza:
Ha jól van megfőzve, tiszta üvegbe, vagy más edénybe téve, "korlátlan" ideig eláll.Nem muszály tenni bele cukrot,sokáig kell főzni.Én gázsütőben szoktam, szinte egész nap benn van, majdnem felére besűrűsödik.
Évek múlva sincs baja, csak keményedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!