10 kg eperhez mennyi cukor kell, hogy jó lekvárt kapjunk? És még mit szoktatok bele tenni?
1 kg eperhez 40-50 dkg cukor elég. Egy pici citrollé meg citromhéj nagyon kellemes izt ad neki. Ha bátrabb vagy, akkor kilónként 1 késhegynyi csiliport tegyél bele - nem lesz erös, de nagyon különleges és fimon lesz. (Esetleg csak egy adagba tegyél, próbaképpen).
Ahogy én fözöm, úgy gyorsabban megvan és finom is: az epret összetöröm - villával, fakanállal, nem kell pürének lenni, csak darabosabbnak. Hozzáteszem a cukrot és hütöben hagyom egy napot állni. Utána leöntöm a levét (egy tésztaszürön át), és a sürejét felfözöm, amig el kezd sürüsödni, forrón csavaros üvegekbe töltöm, száraz dunsztban hütöm ki. Nem kell bele semmilyen tartósitószer sem, ha tiszta üvegeket használsz, nem fog megromlani.
A leszürt levet vagy felforralva üvegekbe töltöm szörpnek, vagy esetleg zselésitö cukorral (amiben a legkevesebb a cukor) felfözöm eperzselének és ugyanúgy üvegekbe töltöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!