Sárgabarackot hogyan lehet nyersen elrakni télire?
Figyelt kérdés
Nem fagyasztva és nem aszalva szeretném, hanem lekvárnak, vagy dzsemnek.2012. júl. 3. 14:53
3/8 anonim válasza:
hát akkor minek írod, hogy nyersen?!
4/8 anonim válasza:
5/8 A kérdező kommentje:
15.22: Hallottam valamikor róla, hogy főzés nélkül is lehet készíteni sárgabarack dzsem-féleséget, de nem jegyeztem meg a receptjét. Most szeretném kipróbálni.
2012. júl. 3. 15:37
6/8 anonim válasza:
inkább főzd meg, nem kell különlegeskedni a drága barackkal!!!
7/8 anonim válasza:
Én is szeretnék ilyet csinálni. Nyersen, alaposan átmosva, csírátlanított üvegbe téve, úgy, hogy teljesen telerakom, levegő nélkül az egészséges gyümölcsökből készült "lekvárt" az eláll? vagy ha teszek hozzá kálium szorbátot? egy nagyon keveset? Jó lenne valakit találni aki csinált már ilyet, esetleg tartósítószer nélkül, bár a kálium szorbát elvileg nem vészes.
8/8 anonim válasza:
Én csináltam sárgabarackból tartósítószer nélkül lekvárt.
Csak egy darab citrom levét csavartam bele kb 8kg barackba.
Az a lényeg,hogy minden nagyon tiszta legyen,ki szoktam főzni az üvegeket alapos mosás után. Régóta így csinálom,nagyon ritka,hogy egy-egy üveg megromlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!