Májgombóc nyersen lefagyasztva, és zöldség van itthon, hús nincs. Tudok így májgombóclevest csinálni?
Figyelt kérdés
2012. máj. 3. 16:48
1/4 anonim válasza:
Kicsit zavaros:
de ha van lefagyasztott májgombócod + zöldséged, akkor semmi akadálya, hogy egy kis rántott leves-alapot csinálj (rántás paprikával felengedni, zúzott fokhagyma, babérlevél bele, no meg a zöldség) és belefőzd a májgombócot. Ehhez így nem is kell husi!
2/4 anonim válasza:
Nem kell babérlevél a májgombóc leveshez. Sőt,rántás sem kell hozzá,mert nem savanyú leves.
Egy kis zsíron megpárolod kevés vízzel a zöldségeket. Ha már puha és elfőtte e levét,hintesz rá egy kanálnyi lisztet,átpirítod,és felöntöd annyi vízzel,amennyi levest akarsz. Ha már forr (vigyázz,mert könnyen kifut),akkor beleteszed a májgombócokat és megfőzöd. Ebbe a levesbe nem kell hús.
3/4 anonim válasza:
Persze hogy tudsz, csinálj egy jó zöldséglevest és főzd bele a májgombócot. Ízesebb lesz, ha olajon hagymát dinsztelsz, ebben kicsit megpirítod a karikákra vágott sárgarépát, hozzáadod a többi zöldséget, és úgy főzöd meg a levest.
4/4 anonim válasza:
Ezek szerint, ahány ház, annyi szokás. Ízlések és pofonok különbözőek, lehet, hogy a kérdezőnek pont a babérleveles változat fog tetszeni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!