Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lányok, nők! Hogyan szoktatok...

Lányok, nők! Hogyan szoktatok egy egyszerű levest megfőzni?

Figyelt kérdés

2015. ápr. 14. 10:50
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
18%
Begyújtom alatta a rezsót.
2015. ápr. 14. 10:56
 2/11 anonim ***** válasza:
12%
Egyszerűen.
2015. ápr. 14. 10:59
 3/11 anonim ***** válasza:
40%

Egyszerű leves 4 fő részére:

Megpucolok 4 db termetes egyszerűt, majd megmosok őket.

Hagymát pirítok kevés olajon egy fazékban, majd hozzáadom a felkockázott egyszerűt. Kevergetem, amíg elfővi a levét és zsírjára sül. Ízlés szerint fűszerezem. Ezután 3 ek lisztet szórok bele, elkeverem és felöntöm kis vízzel. csomómentesre keverem, és adok még hozzá vizet.

Ha forr, és az egyszerű is teljesen átfőtt már, elzárom.

Jellemzően a tányérba szedve sajtot reszelek bele, és szárított kenyérkockával tálalom.

2015. ápr. 14. 11:07
 4/11 anonim ***** válasza:
78%

Mondj néhány konkrét levest, arra megpróbálok(lunk) válaszolni, mert így láthatod, hogy viccesen fogták fel a kérdésedet.

Többnyire a levesek egyszerűek, de azért mindegyiknek meg van a maga fortélya, praktikája, hogyan kell elkészíteni.

2015. ápr. 14. 11:14
 5/11 anonim ***** válasza:
56%

Egyszerű:

- hamis gulyásleves: hideg vízbe rakod a felszelt krumplit, karikára szelt répa-gyökér, apróra vágott petrezselyem, apróra vágott vöröshagyma, bele a só + a tetejére egy kis törtpaprika + egy diónyi hideg zsír, (vagy kevéske olaj). És bele 1-2 gulyásleves kocka. Amikor mindez félig megfőtt, fodros kocka tészta bele. Egytál-ételként teszem asztalra!

- hamis halászlé: egy sor karikára szelt krumpli a lábasba, majd egy sor karikára szelt vöröshagyma, ismét krumpli... a legfelső sor is legyen krumpli. Felönteni annyi vízzel, hogy kb. 2 cm-rel fölötte legyen, sót, törtpaprikát, halászlé-kockát bele. Az a titka, hogy nem szabad közben megkavarni. Max. a tetején a törtpaprika-habot óvatosan belekavargatni oda, ahol forr.

Gyors vegyes-leves:

A húst (bármilyen is!) vékony csíkokra vágom, karikára szelt zöldséggel, zöldpaprikával, apróra vágott petrezselyemmel felengedem, sóval, egy kis őrölt borssal ízesítve majdnem készre főzöm. Ha akarok, akkor még bele egy marék zöldborsó is, és a legvégén valami húsleves-tészta bele.

2015. ápr. 14. 11:50
 6/11 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem a legegyszerűbb leves a gyümölcsleves. Nekem van a fagyasztóban mindig gyümölcspüré nyárról eltéve, de ha nincs, akkor bármilyen gyümölcs megteszi. Beleteszem a lábosba, felöntöm vízzel, szórok rá cukrot és a gyümölcstől függően teszek hozzá fűszert. Megkóstolom, hogy cukor kell-e még. Gyorsan megfő, a végén beleöntök egy adag főzőtejszínt, elkeverem, egyet rottyan és kész is, lehet hűteni, majd enni.

Zöldséglevesek is könnyűek, (de a raguleves sem bonyolult) ha van konkrét ötleted, milyen jellegűt főznél, mást is leírok szívesen.

2015. ápr. 14. 11:57
 7/11 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen az #5 és a #6 válaszolónak, akik értelmes, normális választ írtak :) ...meg lehet érteni a kérdést, csak embertől függ, én egyáltalán nem viccként írtam ki a kérdést ...azt írtam "egyszerű leves", tehát az lehet zöldség leves, vagy bármilyen, amit könnyű elkészíteni !!
2015. ápr. 14. 12:14
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Hétköznapokra gyors zöldséglevest szoktam összedobni: kis olajon megpárolok egy apróra vágott hagymát, aztán hozzákeverek fagyasztott zöldségmixet vagy leveszöldséget apróra darbolva, kicsit még párolom, felöntöm vízzel, sózom-borsozom (esetleg + leveskocka), és puhára főzöm.
2015. ápr. 14. 14:52
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

- zöldségleves: összevágom a zöldségeket, ráengedem a vizet. Mikor felforrt, fűszerezem, és takaréklángon puhulásig főzöm (ha lencséből, babból, sárgaborsóból készítem, ezt előző nap beáztatom vízbe)

- krémleves: vízben megfőzöm a zöldségeket, botmixerrel átmegyek rajta, míg egynemű nem lesz, behabarom (vagy csak kis joghurtot teszek hozzá) és fűszerezem/édesítem a levest

- hüvelyeseknél (borsó, zöldbab...) előbb kis olajon megdinsztelem a zöldségeket, felöntöm vízzel, fűszerezem és készre főzöm

- de néha annyira nincs kedvem pepecselni, hogy forralok vizet, bele paprika, kömény, só meg karikázott kolbász és kész :D (vagy só, bors, vegeta meg tészta)

2015. ápr. 14. 16:51
 10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat ...:)
2015. ápr. 15. 08:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!