Hogyan kell megfőzni a hagyományosan érlelt és füstölt csontos parasztsonkát?
Figyelt kérdés
Ugyanúgy, mint a kötözöttet? Nem esik szét a szeleteléskor? Esetleg fogyasztható nyersen is?2015. márc. 28. 10:32
1/4 anonim válasza:
úgy kell főzni mint a kötözöttet, nem esik szét szeleteléskor.
2/4 anonim válasza:
Természetesen fogyasztható nyersen is. (spec én sokkal jobban szeretem, mint megfőzve, de ez az én ízlésem )
Ha megfőzöd, méretétől függően, akkora fazékba tedd, hogy kényelmesen elférjen benne, és hideg vízben kezdd el főzni.
1-2, babérlevél, szemesbors mehet bele. Szép lassan kell főzni, nem kell kapkodni. Elég sokáig tart, de, ha már csontig bele tudod szúrni a húsvillát, vékonypengéjű kést, akkor kész.
A levében hagyd kihűlni, majd abból kiemelve, megtörölgetve, kicsontozva szépen szeletelhető.
A levét is hasznosíthatod, majd bablevesbe, káposztába, ha szeretitek a füstölt ízt. Kis fél literes üdítős palackokban akár le is fagyaszthatod, majd jól jön valamikor.
3/4 anonim válasza:
A 2-esét még megtoldanám a hömérséklettel:
olyan 70°C-on 4 órát
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2015. márc. 29. 13:16
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!