Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell pudingot készíteni,...

Hogy kell pudingot készíteni, ha hagyományosan és nem zacskósan akarom megcsinálni cukor hozzáadása nélkül?

Figyelt kérdés
2011. dec. 13. 15:07
 1/7 anonim ***** válasza:
ezt kifejthetnéd bővebben, mert nem túl érthető
2011. dec. 13. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:
Azt olvastam egy lapban, hogy szégyen, hogy a mai fiatalok már nem tudnak semmit megcsinálni, nem tudnak főzni. Az író szerint még a pudingot sem tudják megcsinálni maguktól, csak a tasakos verziót ismerik. Ezért kérdeztem meg, hogy valaki ismer olyan receptet, ami nem a megszokott zacskós pudingpor recept, mert én is csak a pudingporos verziót tudom csak megcsinálni, eddig nem is hallottam olyanról, hogy valaki anélkül is meg tudná csinálni a pudingot. De aki nálam ügyesebb kérem írja le a receptet! :)
2011. dec. 13. 17:04
 3/7 anonim ***** válasza:

ja, értem

szerintem ma már teljesen felesleges pudingot pudingpor nélkül szöszölni - amúgy simán tejben keményítő megfőzve és ízesítve (pl vaníliás cukorral, kakaóporral stb) (a pudingpornak is ha megnézed az összetevőit a zacskón, ebből áll)

2011. dec. 13. 17:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
Írd be a G-be, hogy házi puding, egy csomó jó linket találsz. szóval létezik , és nem is bonyolult.
2011. dec. 13. 18:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Veszel 4-5 dl tejet, kb 2-3 ek keményítőt vagy lisztet.

A keményítőt vagy lisztet elkevered egy kis tejjel, a többit felteszed melegíteni.

Ha már eléggé meleg a tej, akkor hozzáöntöd a "pépet", illetve annyi cukrot, amennyit szeretnél., és kevered, amíg be nem sűrűsödik.

Ízesítés: vaniliás cukor, kakaópor, csokoládé, kókuszreszelék vagy -tej, karamell stb...

2011. dec. 13. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, holnap egy kakaóporosat ki fogok próbálni, megnézem milyen lesz. :)
2011. dec. 13. 20:05
 7/7 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam: 2 ek keményítő, 1 kávéskanál kakaópor, 4 dl tej, ugyanúgy készült mint a tasakos, csak ezerszer szebb a színe is, meg az ízben a tasakos aromás elbújhat mögötte! Teljesen felesleges zacskósat venni, én ezek után nem is fogok venni, úgy ízesítem gyümölccsel a natúr pudingot ahogy akarom. Ennél biztos tudom majd, hogy az epres pudingomban lesz eper, és nem csak aroma meg szinezék!
2011. dec. 14. 17:01

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!