Egyszerű süti alapreceptet keresek, amit fel lehet vágni majd megtöltetni csokikrémmel. Valakinek receptje?
nem ilyen kell
ki akarom nyujtani felvagni megtoltenu
Keress egy "linzer-tészta" receptet, azt kinyújthatod, kis kockákra darabolhatod, megtöltöd és még fel is göngyölheted...
Ha már mindenáron meg akarod a saját dolgodat nehezíteni. Mert szerintem is legegyszerűbb, hogy a 6 tojásból kavart piskótát a tűzhely sütőlapján megsütni, akkor a piskóta-tekercshez szükséges vastagságú tészta lesz.
Azt megtölteni, feltekerni, és lehet szelni.
Nem értem, mi a bajod. A piskóta tésztát ki tudod nyújtani, meg tudod tölteni, és fel tudod tekerni. Számtalanszor csináltam már én is, meg kb. mindenki. Pont ez az, amit te keresel.
A linzer tészta például szerintem eltörne, ha nagyon nyújtogatnád...
túl sok hozzá a tojás. régebb mikor ilyesmi sütiket csináltunk akkor nem kellett ennyi, csak akkor pl lekvárral töltöttük
olyant is gondoltam h veszek egy leveles tésztát, de inkább akkor készítenék egyet magamnak
bocsi de nekem tudom hogy nem piskóta kell hanem valami egyszerűbb
Akkor a németül ún. "Plunderteig"-ot próbáld meg. Az a leveles tészta és a kelt tészta közötti "átmenet". Fogalmam sincs, magyarul hogyan hívják, de az is tölthető és csavarható.
Van benne élesztő, de nem kell felfuttatni: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!