Húslevesnél pirítani a húst?
Több olyan receptet is találtam, ahol a csirkehúslevesnél a csirkét (egész mell, szárny) lepirították, és ezután rakták fel főni. Ez miért van? Én úgy tudtam csak simán fel kell tenni vízzel a húst főni, aztán a zöldségeket stb.. Jobb/Rosszabb ha pirítva van előtte?
Köszi a választ! A legutóbbi húslevesem valamiért furára sikerült, így próbálom megtalálni h hogy lehetne jobb.
A főzésben nincs olyan, hogy kell. Művészet, nem tudomány.
Nem hagyományos eljárás, azért csinálják, hogy több ízt varázsoljanak ki a húsból, cserébe valószínűleg kevésbé lesz klasszikus húsleves íze. Nyilván nem azért csinálják plusz pirítást, hogy rosszabb legyen, azt gondoltam erre egy alsótagozatos is magától rájön.
Van, ojan,
De itt faluba, nemúgy van!
Mióta olyant olvastam itt, hogy valaki kocsonyalével sűríti a gulyáslevest, már semmin nem csodálkozom.
Nem vagyok séf, de aki szerint a (akármilyen) húst le kell pirítani a húslevesbe, az szerintem csak kimagyarázza magát, hogy így kell.
Egy dologgal szoktak játszani. Ha hideg vízbe teszem fel főni a húst, finom lesz a leves, de íztelen a hús magában. Ha forró vízbe teszem, kevésbé ízes a leves, de a benne főt hús jó egy második fogásnak.
Pirított lezárás a hús pórusait így az finomabb szaftosabb marad.
Plusz nem fő ki belőle a fehérje darabok amitől zavarosnak látszik a leves.Normal esetben ezt le szokták habozni.
9. Nem, nem úgy van, hanem úgy, ahogyan a 3.-ban írom.
Ha a húst a levesen kívül ennéd meg, akkor forró vízben kell feltenni. Összerántja a pórusokat a felületen, benne marad a húsban. Cserében viszont a leves lesz kevésbé ízes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!