Mitől lehet kesernyés, erős íze a húslevesnek?
Régebben nem volt ilyen problémám a húslevessel, es nem tudom mit csinálok rosszul. Nemrég olyan rossz lett, hogy kikellett az egészet borítani. Ehetetlenül kesernyés, fanyar íze lett a levének, és azota sem sikerult jot csinálnom, aminek nincs ott az utóízében ez a keserűség.
Ezeket rakom bele zöldségből: répa, petrezselyem, petrezselyem zöldje, vöröshagyma, fokhagyma, zeller, karalábé. Mindent hámozok természetesen. Valamint só, bors.
Mitől lehet keserű? :(
1# Legkozelebb megprobalom kihagyni, de egyebkent rengeteg recept írja, hogy lehet bele rakni, szoval szerintem nem itt lesz a hiba.
5# A hab leszedes is olyan dolog, hogy sokan nem szedik le, mert szeretik. En se szedtem le eddig soha, megis finom volt. Mostanaban, meg tenyleg, kb ehetetlen kategoria olyan keseru.
Próbáld a zöldségeket legközelebb másutt venni, vagy ha te termelted, akkor vegyél egy adaggal a boltban! Amire én elsőnek gyanakodnék, az a kelkáposzta/kelbimbó lenne, de te azt nem teszel bele.
Nem teszel bele véletlenül leveskockát, vagy ételízesítőt?
Mert azok tudnak csinálni a sok kemikália miatt ami bennük van gondot, ha avasodnak, vagy megromlanak más módon.
(A fokhagymának és a lehabozásnak ehhez semmi köze.)
Szerintem is valamelyik zöldséggel van probléma, kóstold meg öket nyersen, fözés elött, hátha akkor kiderül, melyik a nem jó. Lehet vegyszerezés a természtés során, lehet rossz tárolás, vagy kezd megromlani.
A 6-os javaslata szerintem jó, próbáld meg máshonnan beszerezni a zöldségeket, az segíthet a problémán.
A fokhagymától garantáltan nem lesz keserü, ha nem rossz eredetileg, a lehabozás meg végképp értelmetlen ötlet - esetleg zavaros lehet a leves emiatt (habár tapasztalatom szerint nem lesz), de keserü még véletlen sem.
Más is így érzi, vagy csak te?
Mert nekem amikor gond van a májammal egyes gyógyszereim miatt - sajnos elég gyakran - akkor érzek keserűnek egyes ételeket.
Csak a zöldség lehet a ludas.(hacsak nem epébe áztatott baromfit főzöl)
Esetleg a só, de máson nem érzed gondolom.
A répa inkább édesít ,bár a leveles vége lehet kesernyés, ez azért nem általános. A zeller sem keseredik. A vöröshagyma keseredhet, ha rosszul van aprítva. Húslevesbe nem jellemző.
Fokhagyma már a mennyisége miatt sem okozhat ilyesmit. A karalábé ugyan káposztaféle, de inkább csípős íze lesz nyersen. Főzve az is elvész. A fehérrépa sem keseredik, az is inkább édeskés, bár fanyarsága is lehet.
A petrezselyem zöldje ha a gyökéren marad sokáig, annak lehet kesernyés íze, de ahhoz sokat kell használni.
Nyersen is kóstold meg, és ha megint érzed, a főtt zöldségeket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!