Tortát készítettem, de nagyon kesernyés lett a piskóta. Mitől lehet? (részletekkel)
Gluténmentes piskóta hozzávalók:
4 ek liszt - én barna rizslisztet használtam
4 tojás
10 dkg cukor - én xilitet használtam
1 csomag sütőpor - én igencsak erre gyanakszom.
Sima rizslisztből sütöttem már, ott nem volt semmi mellékíz, nem hinném, hogy a barna rizsliszt lenne a hibás. Vagy mégis? :(
Én inkább a sütőporra gyanakszom!
A xilitet már többször is használtam, még akár nagyobb mennyiségben is - muffinokhoz, zserbóhoz például. de nem volt vele semmi gond. így ezt kizárnám.
szóval első gondolatra Te is a sütőporra gyanakodtál? kicsi, 18cm átmérőjű tortaformában készítettem egyébként, tehát nem volt túl nagy a torta, nem is gondoltam bele, hogy miért kell bele ennyi sütőpor!
első vagyok
Igen elsőre nekem is a sütőpor jutott eszembe, hiszen 4db tojásos piskótához felesleges 1 csomag, elég lett volna 1 teáskanálnyi
én 12 db tojáshoz szoktam 1 zacskót, de van mikor nem is rakok bele
akkor a cukor nem lehet, ha már többször is próbáltad, marad a sütőpor
köszönöm a válaszokat!
akkor marad a sütőpor, valóban! a sima rizslisztnek nem volt semmilyen mellékíze, nem hinném, hogy a barna ennyire más lenne!
köszi még egyszer is, hamarosan újra próbálkozom, ez volt a szülinapi tortám, de hát elég fura íze lett :(
azért elfogy, kárt gondolom nem okoz, csak hát az íze... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!