Mennyi piskóta tészta kell ehhez a tortaformához?
Én a túrótortához mindig egy alacsonyabb, 3 tojásos piskótát készítek.
Leírom az én receptem (ugyanilyen a formám, itt a túró inkább 1-2 centivel a perem alatt szokott lenni, nekem íg yideális):
Piskótalap
- 3 tojás szétválasztva
- 3 evőkanál cukorral habosra keverni a sárgáját
- 3 púpos evőkanál lisztet adunk hozzá
- a felvert tojássárgáját hozzáadjuk
- kivajazott tortaformában megsütjük, előmelegítve 150 C°-on süssük, 20 perc alatt megsül, 10 percig ne nyissunk rá, utána felére levesszük. Ha nagyon gyorsan pirul jobban levenni.
Túrókrém
- 3 tojás szétválasztva
- 25 dkg cukor
- 1 vaj 25 dekás (margarin, ha a vajat sajnálod)
- habosra kikeverni, teljesen habosra
- ehhez kicsinyenként, folyamatosan 1 egész citrom levét hozzáadni és a héját lereszelni, azt is bele
- ehhez fél kiló szemcsés túró, áttörni szitán, pépessé, ezt is belekeverni
- 1 zacskó vaníliás cukor bele
- zselatin fixet beleönteni (sokkal jobb mint a lap/normál zselatin, ezt nem kell főzögetni csak simán belekevered! - az adagolását a túró mértékéhez mérten a hátoldalon láthatod, változó márkánként).
- ezután adjuk hozzá a tojáshabot
- rárakni a piskótára, 1 napig a hűtőben tárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!