Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi piskóta tészta kell...

Mennyi piskóta tészta kell ehhez a tortaformához?

Figyelt kérdés
24cm átmérőjű és 7 cm magas tortaformám van,citromos túrótorta lesz,de nem tudom mennyi alapanyag kell a piskótájához.Előző évben 25 dkg darált keksz+10dkg vaj volt a tészta(és ráment még a túrókrém,így elérte a 7 cm-es magasságot az egész),most viszont piskótatésztát szeretnék csinálni mert a kekszes dolog nem vált be..Ami receptet találtam az úgy néz ki,hogy: 6tojás,6 e.ek. cukor,1 cs. vaniliás cukor,6 e.k. liszt,1 cs. sütőpor,1 csipet só.a túrótöltelék pedig: 40dkg túró,15dkg cukor,2,5dl tejszín,2dkg zselatin,2 citrom reszelt héja(nyílván nem csak össze kell keverni,de ennyiből áll a torta).Szóval az a kérdésem,hogy a piskóta tészta recept jó,vagy kevesebbet/töbet használjak valamiből hogy ne lógjon ki a túró a formából?Sürgős!Előre is köszi a válaszokat.22L

2013. nov. 12. 15:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Én a túrótortához mindig egy alacsonyabb, 3 tojásos piskótát készítek.


Leírom az én receptem (ugyanilyen a formám, itt a túró inkább 1-2 centivel a perem alatt szokott lenni, nekem íg yideális):

Piskótalap

- 3 tojás szétválasztva

- 3 evőkanál cukorral habosra keverni a sárgáját

- 3 púpos evőkanál lisztet adunk hozzá

- a felvert tojássárgáját hozzáadjuk

- kivajazott tortaformában megsütjük, előmelegítve 150 C°-on süssük, 20 perc alatt megsül, 10 percig ne nyissunk rá, utána felére levesszük. Ha nagyon gyorsan pirul jobban levenni.


Túrókrém

- 3 tojás szétválasztva

- 25 dkg cukor

- 1 vaj 25 dekás (margarin, ha a vajat sajnálod)

- habosra kikeverni, teljesen habosra

- ehhez kicsinyenként, folyamatosan 1 egész citrom levét hozzáadni és a héját lereszelni, azt is bele

- ehhez fél kiló szemcsés túró, áttörni szitán, pépessé, ezt is belekeverni

- 1 zacskó vaníliás cukor bele

- zselatin fixet beleönteni (sokkal jobb mint a lap/normál zselatin, ezt nem kell főzögetni csak simán belekevered! - az adagolását a túró mértékéhez mérten a hátoldalon láthatod, változó márkánként).

- ezután adjuk hozzá a tojáshabot

- rárakni a piskótára, 1 napig a hűtőben tárolni.

2013. nov. 12. 15:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
* felvert tojásfehérjét, nem sárgáját, elírtam
2013. nov. 12. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ez a 6 tojásos éppen jó bele, nem fog kilógni, ez a fajta piskótatészta eléggé összeesik, miután kihűlt.
2013. nov. 12. 15:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors válaszokat,átbogarászom .
2013. nov. 12. 16:11

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!