Írnátok diós piskóta vagy valamilyen diós tészta receptet, ami tömör, formázható esetleg?
Formatorta lenne belőle, sima piskóta nem igazán jó erre. Vajas piskótát szoktam csinálni, de most diósat szeretnék. Kipróbáltam hogy a liszt helyett diót tettem, kb 1/3-a helyett, de a közepe beesett kicsit. Több sütőpor kellett volna? 150 fokon sütöttem, nagyobbon kellett volna? Az eredetit így szoktam, és így jó.
Írjatok véleményt, hogy kellene próbálkoznom hogy jó legyen?
Gondoltam még muffin receptre, hogy azt csinálnám meg tortának, azok általában masszívabbak, nem?
Köszi előre is az ötleteket, recepteket, véleményeket!
Latom nem erkezett valasz,igy leirom az en kakaos,dios,makos kocka receptem,nagymamam receptje,es szeretem mert nem kell merni,es a tesztaba azt teszel amit epp akarsz,kb. 2 kanal kakaot,diot,makot stb.
A recept:1 tyuktojasnyi zsir(en kb.2x akkora margarinnal heljettesitem,1/2 liter cukor ,1 ujjnyi hijan,(felliteres bögre),2 tojas,hozza 1/2 liter tej,es annyi liszt amennyit felvesz,ne legyen tul hig se kemeny,+1 sütöpor.Kikeverni a margarint cukorral,nem tul sokaig,hozzaadni a tojast,tejet,majd a lisztet sütöporral.Ezt izesitjük amivel akarjuk,2 kanal kakao lehet több is ha nem eleg,v.kb. 1/2 liter mak,dio.....Ez tömör teszta.A fel liter mak v.dio csak kb. ezt latni mennyi kell bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!