Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a tökéletes piskóta tészta...

Redsonja3 kérdése:

Mi a tökéletes piskóta tészta recept?

Figyelt kérdés
Elsősorban cukrász segitségét szeretném kérni, szülinapi tortát szeretnék késziteni és szükségem lenne egy tökéletes piskóta tészta receptre! Valakinek van bevált receptje?
2012. febr. 21. 19:17
 1/4 anonim ***** válasza:
84%
Ahány tojás, annyi kanál cukor és liszt :)
2012. febr. 21. 19:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
100%

1 db tojáshoz, 2 dkg cukor és 2,5 dkg lisztre van szükségünk (ezek egy evőkanálnak felelnek meg).


A sütőt bekapcsoljuk.Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t.


A tojásokat szétválasztjuk, és tényleg kihalásszuk a fehérjéből a belecsorgott sárgáját, és a tojáshéjat. Tudniillik, ezek miatt valóban nem fog felverődni a fehérjénk.

A fehérjét a cukor felével felverjük.A tojásfehérje akkor jó, ha a habverőn megáll. Én úgy szoktam h megpróbálom megfordítani a tálat és ha nem esik ki a tálból akkor elég kemény.

Ha valami oknál fogva a fehérjénk nem verődik fel, akkor egy csipetnyi sót vagy egy csepp ecetet rakjunk bele!

A kemény habba belekeverjük a cukor másik felével simára kevert sárgáját. Fontos, hogy a habverésnél a fakanál mindig félkört kell, hogy leírjon fentről lefelé.

Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan keverjük össze hogy a hab ne törjön de levegő kerüljön bele.

Sütőpapírral burkolt karikaformába sütjük de még szebb lesz a tortád ha 3 lapot sütsz(nem kell sokkal nagyobb legyen mint karikaformád) és amikor kisült akkor vágod ki a karikákat.

180 °C-on 25-30 percig.

A sütés alatt ne nyitogassuk a sütőajtót. Mikor letelt az idő, megnézhetjük, sőt meg is nyomkodhatjuk - csak az első pár alkalommal fogja kezünket égetni, utána hozzászokunk. Talán nem is hisszük, de recseghet is a piskótánk, ekkor még egy kicsit hagyjuk bent a sütőben. Természetesen, ha fekete, akkor már rég kész.

Miután kivettük a sütőből, lisztezzük le az egészet. Fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.


Sok sikert! egy cukrásztanuló

2012. febr. 21. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim válasza:
100%
Azt még kihagytam hogy ha kakaós piskótát készítesz akkor akkor amennyi kakaóport raksz bele annyival legyen a liszt kevesebb.
2012. febr. 21. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:
69%

Épp az imént vettem ki és csináltam egy diótortát :)

Tojások sárgáját bele a robotgépbe a kristálycukorral, ha már fehér, bele a lisztet. Közben a fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verem. Aztán egyes robotgépfokozatom belekeverem a habot. Sütő meleg, forma kivajazva, bele a trutyi és megsütni.

Megsúgom, véletlenül búzadarát raktam most a liszt helyett bele, ezzel is finom lett, és fel is jött a piskóta :D:D

A piskóta nem a hozzávalókon, hanem a sütőn múlik.

2012. febr. 21. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!