Mi a tökéletes piskóta tészta recept?
1 db tojáshoz, 2 dkg cukor és 2,5 dkg lisztre van szükségünk (ezek egy evőkanálnak felelnek meg).
A sütőt bekapcsoljuk.Amíg a tésztát összeállítjuk, a sütő remélhetőleg eléri az ideális 180 °C-t.
A tojásokat szétválasztjuk, és tényleg kihalásszuk a fehérjéből a belecsorgott sárgáját, és a tojáshéjat. Tudniillik, ezek miatt valóban nem fog felverődni a fehérjénk.
A fehérjét a cukor felével felverjük.A tojásfehérje akkor jó, ha a habverőn megáll. Én úgy szoktam h megpróbálom megfordítani a tálat és ha nem esik ki a tálból akkor elég kemény.
Ha valami oknál fogva a fehérjénk nem verődik fel, akkor egy csipetnyi sót vagy egy csepp ecetet rakjunk bele!
A kemény habba belekeverjük a cukor másik felével simára kevert sárgáját. Fontos, hogy a habverésnél a fakanál mindig félkört kell, hogy leírjon fentről lefelé.
Beleszórjuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan keverjük össze hogy a hab ne törjön de levegő kerüljön bele.
Sütőpapírral burkolt karikaformába sütjük de még szebb lesz a tortád ha 3 lapot sütsz(nem kell sokkal nagyobb legyen mint karikaformád) és amikor kisült akkor vágod ki a karikákat.
180 °C-on 25-30 percig.
A sütés alatt ne nyitogassuk a sütőajtót. Mikor letelt az idő, megnézhetjük, sőt meg is nyomkodhatjuk - csak az első pár alkalommal fogja kezünket égetni, utána hozzászokunk. Talán nem is hisszük, de recseghet is a piskótánk, ekkor még egy kicsit hagyjuk bent a sütőben. Természetesen, ha fekete, akkor már rég kész.
Miután kivettük a sütőből, lisztezzük le az egészet. Fordítsuk meg, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Sok sikert! egy cukrásztanuló
Épp az imént vettem ki és csináltam egy diótortát :)
Tojások sárgáját bele a robotgépbe a kristálycukorral, ha már fehér, bele a lisztet. Közben a fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verem. Aztán egyes robotgépfokozatom belekeverem a habot. Sütő meleg, forma kivajazva, bele a trutyi és megsütni.
Megsúgom, véletlenül búzadarát raktam most a liszt helyett bele, ezzel is finom lett, és fel is jött a piskóta :D:D
A piskóta nem a hozzávalókon, hanem a sütőn múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!