Sült Alaszkához jó az egyszerű torta piskóta recept?
vagy csak nem tudtál aludni az éjjelibe, és kiagyaltál egy
kérdést:)))
nna, nem halok meg hülyén, utánanéztem tényleg van ilyen süti:)) bocs a kételkedésért.
ezért írok egy rendkívül egyszerű piskóta receptet.
2 tojás, 14 deka cukor, 14 deka liszt egy púp. mokkáskanál sütőpor, fél deci olaj, fél deci melegvíz.
a sárgákat kivekered a cukorral az olajjal és a melegvízzel. hozzáadod a sütőporos lisztet, végül a keményre felvert 2 tojáshabot.
tortaformába öntöd (vajazott lisztezett) és tűpróbáig sütöd.
gyümitortánbak és más piskótaalapú sütinek is kiváló és nagyon gyorsan kész.
üdv.
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
4 tojás
1 csomag sütőpor
+pici vaj és liszt a forma kikenéséhez
Először felverem a cukrot a tojásfehérjékkel, majd amikor már elég kemény (jele:az edényt megdönve, felfordítva a hab meg sem moccan), hozzáadom folyamatos verés mellett a tojássárgákat, majd ha ezt eldolgoztam, akkor a lisztet és a sütőport is belekeverem. Pici vajjal kikenem a formát mindenhol, majd beszórom liszttel, és ebbe öntöm a tésztát. közepes fokozaton 20 percet sütöm.
ezt csináltam tegnap gyümölcs tortához,nem tudom ehhez is jó lenne-e?
amit írtál az egy 4 tojásos sima piskóta, ha Neked bevált már használd nyugodtan.
de a 2 tojásos olajos pikótát is próbáld ki, nem fogsz csalódni:))
üdv.
hello, akkor írom Neked az olajos piskóta receptjét.
14 deka liszt, 14 deka cukor 2 tojás, fél deci olaj,fél deci melegvíz, egy púp.mokkáskanál sütőpor.
a cukrot a sárgákkal jól kikeverjük, bele az olaj és a melegvíz, majd a sütőporos liszt. végül a két fehérjét keményre verjük és lazán összekeverjük a tésztával.
ez a gyümitortaforma, vagy egy 24-26-os kapcsos formába
való adag.
előmelegített sütőben 5 percig erős lángon, majd mérsékelve a közepesre még 10-15 percig sütjük.Tűpróbáig.
ha bordázott formában sütöd, utána borítsd egy vajazott tálra és takard be jó vizes ruhával úgy 10 percre.utána finoman le lehet emelni a formát.
kapcsosban pedig, mint bármely más piskótát.
nagyon finom könnyű, és több nap után sem szárad ki.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!