Piskóta recept, ami tortához kell és könnyen kettévágható?
Ez nem piskóta, de ezt használom tortákhoz:
egy 26 cm-es kerek formához:
1 bögre kristálycukor
1 egész tojás
1 bögre tej
fél bögre olaj
2 bögre liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
(1 bögre = 2 dl)
A hozzávalókat összekeverjük egy tálban, és kivajazott, kilisztezett formában 180 fokon kb. 25-30 percig sütjük. Szépen ketté lehet vágni, és finom. Tehetsz a tésztába kakaót vagy darált diót, kókuszreszeléket, de akkor annyival kevesebb liszt kell bele.
6 pupos kanál liszt 6 csapott kanál cukor 6 tojás.
1. tojássárga+cukor összekevered.
2. aztán a lisztet beleszitálod, azzal is összekevered
3. beleraksz egy késhegynyi sütőport
4. a tojásfehérjét felvered (esetleg egy kis habfixálóval)
majd óvatosan beleforgatod a többibe (minél kevésbé törjön össze a hab)
5. megsütöd kb 180 fokon, úgy 20-25 percig, a sütő ajtaját ne nyitogasd mert úgy lapos marad!
ha kakaósat akarsz, akkor amennyi kakaót beleraksz, annyi lisztet hagyj ki belőle
Anyukám mindig cérnával vágja el a piskótát!
Késsel körbevágja vékonyan a sültebb részét, és egy hosszú cérnaszálat megfeszítve "átfűrészeli".
Mindig szép egyenes, és nem morzsálódik...
15:13 vagyok
azt elfelejtettem mondani, hogy ha letelt az idő, akkor szúrj bele a piskótába egy tűvel, vagy valami hegyessel, és ha ragacsos marad akkor még nem sült meg teljesen, vissza kell még tolni a sütőbe egy pár percre
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!