Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Piskóta tésztát kevesebb...

Piskóta tésztát kevesebb tojással?

Figyelt kérdés
Nyolc tojásos piskóta recept alapján szeretnék sütni egy sütit, fele akkora adagot, mint amit ír (4 tojás + fele mindenből), de csak 3 tojás van. Megsüssem így is, sikerülhet? Miben lesz más a tészta, ha eggyel kevesebb tojás van benne; tömörebb lesz, kevésbé lesz lyukacsos, szivacsos?

2012. okt. 26. 19:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Arányosan csináld minden hozzávalóval.sikerülni fog.

nekem van 2 tojásos olajos piskóta receptem, igaz gyüm. tortához, szóval nem nagy, de nagyon finom laza, tökéletes állagú.

2012. okt. 26. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szoktam sütni, de Anyukám igen, és tudom, hogy van olyan, hogy vizes piskóta. Ebben valamivel kevesebb a tojás, és pár evőkanál víz van benne.

Keress rá a neten, biztos sok recept van.

2012. okt. 26. 19:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
Vizes piskóta ahány tojásból sütöd annyi evőkanál vizet kell hozzáadni. Vagyis a hat tojás helyett 3 tojás+3 kanál víz. Lisztet és cukrot annyit, mintha hat tojásosat sütnél. Vizes piskótánál jó, ha a tojás számnak megfelelő kanál olajat is teszel bele. Még jobb lesz, ha az egyik kanál lisztet egy kanál keményítővel váltod ki.
2012. okt. 26. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Utolsóval értek egyet, bár én eleve vizes piskótát szoktam sütni, mert az tojás takarékos. Így a 2 tojásból akkora piskótád lesz, mint a 4-ből, és ha teszel bele egy kis olajat vagy olvasztott vajat, akkor nem is szárad ki olyan gyorsan. Arra vigyázz, hogy a vizet ne egyszerre öntsd bele a cukros tojássárgába, sokkal levegősebbre, habosabbra lehet keverni, ha lassan adagolod hozzá, több részletben.
2012. okt. 26. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Megsütöttem a sütit, finom lett. :) De még fogok kísérletezgetni, többfélét kipróbálok majd, hogy kitapasztaljam, mi a különbség (pl rétesliszt vagy finomliszt, sütőpor vagy szódabikarbóna stb). :) Nyomtam a zöld kezeket. :)
2012. okt. 29. 11:19

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!