Tojas nelkul, vagy esetleg minimalis tojassal?
Most, hogy a tojas arak az egekig azoktek mi az amibe eredetileg kene tojas, de nelkule is jo? Elsosorban ez erdekel, na meg hogy ilyenkor valtozik e meg valamiben az elkeszitese.
En mondjuk nokedlit mar keszitettem tojas nelkul is, es nem lett rossz.
Mióta a kisfiamnak tej- és tojásmentes diétát kell tartanunk, én azt mondom neked, szinte mindent meg lehet sütni tojás nélkül, a piskótától a fasírtig, ahogy előttem is írták.
Pont anyukám mondta valamelyik nap, hogy milyen jó, hogy a gyerek miatt egy csomó mindent már készítettünk tojás nélkül, mert ilyen tojásárak mellett ez egy jó alternatíva.
Az elkészítése abban változik, hogy a tojás helyett olajat, ecetet és szódabikarbóna keveréket használnak általában a tojásmentes sütireceptek. Mivel én az olajért annyira nem vagyok oda, gyakran egyszerűen megsütök úgy valamit, hogy kihagyom a tojást és kész. Azért a szülinapi tortáját nem mertem így csinálni!:-) (Mondjuk én már krátersütit is csináltam a fiamnak tojás nélkül, amely recept úgy kezdődik, hogy: 5 tojást habosra keverünk..., és hihetetlen, de jó lett, kicsit masszívabb a tészta, de uzsonnára finom volt.)
Panírozásnál pedig a kukoricakeményítő helyettesítheti a tojást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!