Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nagyon kevés lett a pörkölten...

Nagyon kevés lett a pörkölten a szaft, szinte minimális, így utólag tehetek még hozzá vizet?

Figyelt kérdés
Ha felöntöm még vízzel, akkor nem lesz nagyon "vízízű"?
2012. febr. 28. 10:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
72%
legjobb lenne, ha csinálnál még egy hagymás pörköltalapot. a hagymát zsíradékon megdinszteled, sózod finoman és egy kis víz ( gondolom csontleved nincs éppen kéznél) társaságában péppé főzöd. ha visszasült zsírjára, tegyél rá egy kis pirospaprikát, és adj hozzá apránként vizet. forrald jól ki és tedd rá a pörköltre. kóstold meg, hogy az egyéb fűszereket nem kellene-e pótolni.
2012. febr. 28. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
80%
öntsd fel nyugodtan és főzd még 10 percig. nem lesz víz ízű, ha eredetileg volt benne elég hagyma
2012. febr. 28. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
69%

Ha bolti csirke-pörkölt, akkor az első válaszoló által írt pörköltszaft alapot csinálnám meg, és forralnám hozzá.

Ha sertés, marha (akármi más), akkor elég csak a kész pörkölthöz önteni vizet és összeforralni vele.

2012. febr. 28. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
53%
másodiknál a jó válasz :)...s ebben az esetben vizet is tehetsz nyugodtan, ahogyan a többiek írják...
2012. febr. 28. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
46%
Oké, ha azt szeretnéd, hogy a pörkölted egy laza löttyben ússzon, akkor hallgass a "vizezőkre"...
2012. febr. 28. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
51%

kedves ötödik. Ha volt alatta elég hagyma, zsír és csak a víz párolgott el belőle,akkormiért is lenne "vizeslötty", ha csak visszatölti ami elpárolgott? se a zsír, se a só, se az íz nem tud elpárologni a vízzel, az mind ott marad.

Szerintem te nem nagyon főzöl, csak osztod a "jó" tanácsot.

Higyél inkább azoknak akik 20-30 éve főznek és tudják,hogy nyugodtan fel lehet önteni vízzel.

2012. febr. 28. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek, hogy válaszolt! Közben már elkezdtem ahogyan az első válaszoló írta....Köszönöm!
2012. febr. 28. 10:57
 8/11 anonim ***** válasza:
10:56-nak!! csak ötven éve főzök kedves....
2012. febr. 28. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

még annyit hozzá, én sem vagyok hibátlan, én is van, amikor elhibázok valamit a főzés során, még ennyi tapasztalattal mögöttem is. de! tudom mit érdemes, és hogyan helyerehozni, és azt is, hogy mikor kell szívfájdalommal ugyan , de kidobni.

Szívélyes üdvözlettel- első...és ötödik:)

2012. febr. 28. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

Engem is érdekelne, hogy egy hagymás-vizes lötty mennyivel lesz jobb, mint egy felhigított hagymás-húsos-pörköltes szaft...

Lehet pepecselni vele, csak semmi értelme. A pörköltet lehet vízzel higítani. Nyilván nem egy literrel (de az egy liter vízen a hagyma sem segít), de a jó szaftban van annyi tartalék, hogy elbírja azt a vizet, amit egyébként az 1. által javasolt hagyma elbírna.

2012. febr. 28. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!