Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csak kíváncsiságból kérdezem,...

Csak kíváncsiságból kérdezem, először rántást készítesz az ételekhez, vagy utólag rántod be? (pl főzelékeket)

Figyelt kérdés
Miért így vagy úgy?
2011. márc. 31. 14:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
utólag, mert nekem így evidens. a hideg rántás valahogy nekem nem rántás, nem is megy úgy. na meg, pikk-pakk, hamar elkészül, nem szórakozok vele annyit, hogy már jó előre el kelljen készíteni. sőt, mindig az a bajom vele, hogy egy pillanatnál többet szánok rá, és máris kész a baj. :D
2011. márc. 31. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Berántani akkor kell ha készre főtt a zöldség.A rántást belekeverve csak pár percig kell fözni.
2011. márc. 31. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha megfőtt a zöldség, akkor elkezdem a rántást. Előbb minek? :)
2011. márc. 31. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:

Mert úgy nem kell annyit mosogatni:)

Tudom, h az első válaszadó miről beszél, exem édesanyja elkészített egy nagy halom rántást előre, és mindig csak hozzákeverte.

De én nem erre gondoltam, nekem édesanyám úgy tanította, h először a rántás a fazékban, és azt felönteni vízzel, és úgy bele a zöldség. Ő sem szeretett mosogatni:)

2011. márc. 31. 14:40
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Például a paradicsom és a tojásleves,valamint jó néhány mártás kivételével ,mindig a főzés végén .
2011. márc. 31. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha először a rántást teszed az ételbe,akkor ugyan egy edénnyel kevesebbet kell mosogatnod,de állandóan ott kell lenned az étel mellett,mert ha forr,akkor könnyen kifut és a tűzhelyet moshatod az edény helyett! Azonfelül a zöldségek is nehezebben főnek meg.

Kevesebb mosogatás,viszont sokkal több idő .

2011. márc. 31. 15:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 A kérdező kommentje:
Nem szoktam ott állni mellette, kisláng, fedő rá és platni alá:)
2011. márc. 31. 15:01
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
A borsó, gomba, karfiol és hasonló zöldség leveseket nem rántom. Kis olajon az zöldségeket, sárgarépát stb megdinsztelem, párolom fedő alatt kis ételízesítővel, mikor majdnem puha megszórom kis liszttel, elkavarom hamaar és már fel is öntöm vízzel. Mikor forr dobok bele némi pirospaprikát, száraz aprótésztát vagy más levesbetétet, pl. májgombócot és mikor a tészta puha, kész a leves. Nagyon finom, még sosem volt ezzel gondom. Amúgy van hogy lisztet sem használok, hiszen annyi zöldségféle és tészta van benne hogy ízletes és laktató anélkül is. Paradicsom és tojásleves amit rántással kezdek, többit így.
2011. márc. 31. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mit főzök. Egy tojásos levesnél, vagy paradicsom mártásnál mindig előre csinálom meg a rántást, felengedem és aztán megy bele a többi.


De próbáld meg ugyanezt megtenni mondjuk egy tarka-bablevesnél, sztem az életben meg nem főne, ha a rántást előre megcsinálod.

2011. márc. 31. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
én is úgy csinálom, ahogy te, rántás, vizzel felengedni és had főjön.
2011. márc. 31. 20:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!